Πέθανε η ηθοποιός Σίλβια Κριστέλ



Πέθανε η ηθοποιός Σίλβια Κριστέλ

Σε ηλικία 60 ετών από εγκεφαλικό επεισόδιο η θρυλική «Εμμανουέλα»


Η ταλαιπωρημένη υγεία της Ολλανδέζας ηθοποιού Σίλβια Κριστέλ η οποία έπασχε από καρκίνο και τον περασμένο Ιούλιο υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, είχε ως αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατό της σε ηλικία 60 ετών. Η θρυλική «Εμανουέλα» του κινηματογράφου που ήταν επίσης τραγουδίστρια, είχε γεννηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου του 1952 στην Ουτρέχτη και δεν πέρασε ευχάριστα παιδικά χρόνια. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 14 χρονών ενώ σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της, «Nue», είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία εννέα ετών.

Στα 17 της η Κριστέλ (που αρχικώς ήθελε να γίνει δασκάλα) μπήκε στον κόσμο του μόντελινγκ και το 1973 ανακηρύχθηκε Μις Ευρώπη. Ενα χρόνο αργότερα θα έγραφε κινηματογραφική ιστορία πρωταγωνιστώντας στην «Εμανουέλα» του Ζιστ Ζακέν την κορωνίδα του «μαλακού» πορνό της δεκαετίας του '70, η οποία παραμένει μια από τις πιο εμπορικές ταινίες που έχει παράξει ως σήμερα ο γαλλικός κινηματογράφος.

Φυσικά, η επιτυχία της «Εμμανουέλα» τυποποίησε την Κριστέλ σε ανάλογους ρόλους. Υποδύθηκε την Εμανουέλα σε αρκετές ακόμη κινηματογραφικές ταινίες (π.χ. το «Αντίο Εμμανουέλα») και στην δεκαετία του 1990 την υποδύθηκε ξανά, σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Αν και πολύ μορφωμένος άνθρωπος (μιλούσε πέντε γλώσσες) στον κινηματογράφο, η Κριστέλ δεν είχε να επιδείξει παρά τις καμπύλες της: είτε ως «Μάτα Χάρι», είτε ως Λαίδη Τσάτερλι στον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι». Υπήρξε όμως η αεροσυνοδός του Κονκόρντ που προσπαθούσε να σώσει ο κυβερνήτης του, ο Αλέν Ντελόν στην περιπέτεια καταστροφής «Πτήσις Κονκόρντ Απειλή στα 20.000 μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki