Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την «ακροδεξιά επίθεση» από τη ΝΔ


 Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την «ακροδεξιά επίθεση» από τη ΝΔ
Σαν βόμβα έπεσε στην Κουμουνδούρου η σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, που έφτασε στα όρια της «εμφυλιοπολεμικής ρητορικής», όπως σημειώνουν, για τις σημερινές κινητοποιήσεις, που υποστηρίζει και διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι υποψιάζονταν τις διαθέσεις της Συγγρού, δεν περίμεναν τη διολίσθηση της ΝΔ σε αμιγώς ακροδεξιά φρασεολογία και επιχειρηματολογία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πόλεμος ανακοινώσεων και η ανταλλαγή φαρμακερών βελών την Τετάρτη, έκλεισε με ένα σχόλιο του εκπροσώπου τύπου Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος αναρωτήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ανάρτησή του στο twitter «τι πιο ακραίο θα έλεγε η Χρυσή Αυγή από την ανακοίνωση της ΝΔ; Η ακροδεξιά δράκα στη ηγεσία της ΝΔ με πρώτο το Σαμαρά είναι επικίνδυνη».
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η ΝΔ εσκεμμένα και με σχέδιο εξαπέλυσε την επίθεση αυτή, θέτοντας να ενισχύσει την περιβόητη θεωρία των άκρων, με την οποία ταυτίζει τις κοινωνικές διαμαρτυρίες και τον ακτιβισμό της αριστεράς με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, διαβλέπουν μία προσπάθεια από τη ΝΔ να ενοχοποιήσει κάθε αντίδραση στις πολιτικές του μνημονίου. Και φυσικά να περιορίσει τη συμμετοχή μαθητών και νέων ανθρώπων στις κινητοποιήσεις μνήμης, που προσλαμβάνουν το χαρακτήρα γενικότερης κοινωνικής διαμαρτυρίας.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τον φόβο τους ότι από τη ΝΔ θα υπάρξει σήμερα μία επιχείρηση κατασυκοφάντησης των διαδηλώσεων και πιθανόν «χρέωσης» των όποιων επεισοδίων γίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι η Κουμουνδούρου επιδιώκει να μείνουν οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες σε ειρηνικό πλαίσιο.Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki