Μέιντοφ: "Είμαι καλύτερα στη φυλακή"




Χαρούμενος και ανακουφισμένος στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι θα μείνει εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του, δήλωσε ο Μπέρναρντ Μέιντοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες όλων των εποχών.

Ο Μέιντοφ εξομολογήθηκε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ότι δεν ζει ποια υπό το φόβο της σύλληψης, ενώ σχολιάζοντας την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας του (μαζί με τη σύζυγό του, Ρουθ) τις πρώτες μέρες που αποκαλύφθηκε η απάτη των "πυραμίδων", είπε ότι τώρα δεν περνάει καν από το μυαλό του σαν ιδέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 73χρονος Μέιντοφ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 ετών, αφού "υφάρπαξε" από επενδυτές, περίπου 65 δισ. δολάρια, στην μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Η Ρουθ Μέιντοφ, σε δηλώσεις της στην εκπομπή «60 minutes», δήλωσε ότι εκείνη και ο σύζυγός της πήραν μεγάλο αριθμό χαπιών, την Πρωτοχρονιά του 2008. «Δεν ξέρω σε ποιον ανήκε η ιδέα, αλλά αποφασίσαμε να δώσουμε τέλος στις ζωές μας, αφού αυτό που μας συνεβαινε ήταν τρομερό» είπε.

Το οικογενειακό δράμα των Μέιντοφ συνεχίστηκε, αφού ο 46χρονος γιός τους, Μαρκ, αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού, στις 11 Δεκεμβρίου του 2010, ημέρα της δεύτερης επετείου σύλληψης του πατέρα του. Από το θάνατο του γιού τους κι έπειτα, συμφώνησαν να μην τον ξαναεπισκεφθεί στη φυλακή.

"Η Ρουθ δε με μισεί. Δεν έχει πια κανέναν και είναι άδικο γι' αυτήν" είπε ο Μέιντοφ. "Αισθάνομαιασφαλέστερος εδώ. Έχω ανθρώπους να μιλήσω, δεν χρειάζεται να πάρω αποφάσεις και ξέρω ότι θα πεθάνω εδώ" είπε ο 73χρονος, ο οποίος έδειξε ανακουφισμένος από το άγχος που τον βασάνιζε για περίπου 20 χρόνια. Σημειώνεται ότι η απάτη είχε αρχίσει από τη δεκαετία του '90.

"Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι έκλεψα χήρες και ορφανά. Έκανα πλούσιους ανθρώπους, πλουσιότερους" σχολίασε για τα εγκλήματά του.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki