Ο ΚΟΡΙΟΣΑν έχεις το σώμα στην Ιταλία και το μυαλό στην Ελλάδα, μπορείς να βρίσκεις συχνά δίχτυα;
Λένε ότι είμαστε «una faccia una razza» με τους Ιταλούς, όμως αυτό δεν ισχύει για τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος καταλαβαίνει από πρώτο χέρι τη διαφορά Ελλάδας-Ιταλίας. Ο Γάλλος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, o oποίος στη χώρα μας μάτωσε τα δίχτυα, έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι ανάλογο στην Ιταλία, έχει μείνει με ένα γκολ στο Campionato, ενώ συμπλήρωσε 1.107 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) μακριά από το σκοράρισμα! Ο 30χρονος πρώην άσος των Μαρσέιγ και Λίβερπουλ δεν έχει μέχρι στιγμής μπορέσει να επαναλάβει στη Serie A όσα έκανε στη Superleague μετά τη μεταγραφή αξίας 5,8 εκατ. ευρώ από το Τριφύλλι στη Λάτσιο. Το gazzetta.gr παρουσιάσει αναλυτικά τους αριθμούς του Σισέ, οι οποίοι είναι αντιστρόφως αντίθετοι από αυτούς που είχε όταν ήταν αγωνιζόταν στην Ελλάδα.
«13άρι» και στη Λάτσιο
Η σεζόν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Σισέ. Δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη Λάτσιο απέναντι στη Ραμποτνίτσκι, γκολ στην πρώτη του εμφάνιση στη Serie Α στο «Σαν Σίρο» με τη Μίλαν και γκολ αμέσως μετά με τη Βασλούι! Δυστυχώς, όμως, το γκολ απέναντι στους Ρουμάνους ήταν και το τελευταίο του Γάλλου... Ο 30χρονος επιθετικός έχει αισίως συμπληρώσει 1.107' χωρίς γκολ (στα λεπτά συμπεριλαμβάνονται και οι καθυστερήσεις των αγώνων), ενώ το στείρο σερί του έχει φτάσει τους 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λάτσιο!
ΑντίπαλοςΛεπτά χωρίς γκολ
Βασλούι58'
Τζένοα98'
Τσεζένα92'
Παλέρμο94'
Σπόρτινγκ48'
Φιορεντίνα76'
Ρόμα96'
Ζυρίχη80'
Μπολόνια94'
Κατάνια58'
Κάλιαρι84'
Ζυρίχη48'
Πάρμα84'
Νάπολι97'

Μα, τον βάζει δεξιά...
Έχει ακουστεί πολλές φορές ότι ο Γάλλος δεν παίζει στη φυσική του θέση, που είναι καθαρός φορ. Πολλές φορές έχει γραφτεί ότι ο τεχνικός της Λάτσιο, Έντι Ρέγια, τον χρησιμοποιεί στα δεξιά της επίθεσης και όχι εκεί που έχει συνηθίσει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα, όμως δεν είναι έτσι. Από το δεύτερο ματς της Λάτσιο στη Serie A κόντρα στην Τσεζένα, μέχρι το πιο πρόσφατο, με τη Νάπολι (συνολικά σε δέκα αγώνες στο Campionato) ο Σισέ έχει παίξει τις οκτώ δίπλα στον Κλόζε σαν επιθετικός σε 4-3-1-2 και τις δύο στα δεξιά, είτε σε 4-2-3-1 είτε σε 4-3-3. Το ίδιο έχει συμβεί και στα τρία τελευταία ματς στο Europa League, στους οποίους έχει αγωνιστεί μόνο σαν επιθετικός.
ΑντίπαλοςΔιοργάνωσηΘέσηΣύστημα
ΤζένοαSerie Aδεξιά4-2-3-1
ΤσεζέναSerie Aεπίθεση4-3-1-2
ΠαλέρμοSerie Aεπίθεση4-3-1-2
ΣπόρτινγκEuropa Leagueεπίθεση4-3-1-2
ΦιορεντίναSerie Aεπίθεση4-3-1-2
ΡόμαSerie Aδεξιά4-3-3
ΖυρίχηEuropa Leagueεπίθεση4-2-3-1
ΜπολόνιαSerie Aεπίθεση4-3-1-2
ΚατάνιαSerie Aδεξιά4-3-3
ΚάλιαριSerie Aεπίθεση4-3-1-2
ΖυρίχηEuropa Leagueεπίθεση4-4-2
ΠάρμαSerie Aεπίθεση4-3-1-2
ΝάπολιSerie Aεπίθεση4-3-1-2

Ακολουθεί ο τρόπος με τον όποιο παρέταξε τη Λάτσιο ο Ρέγια στα τελευταία δέκα ματς στη Serie A. Κατά σειρά τα συστήματα με Τζένοα, Τσεζένα, Παλέρμο, Φιορεντίνα, Ρόμα, Μπολόνια, Κατάνια, Κάλιαρι, Πάρμα, Νάπολι.




Και τα τρία τελευταία στο Europa League (Σπόρτινγκ, Ζυρίχη, Ζυρίχη)



«Μαυρόγατα»

Κάποτε έπαιξε στη Σάντερλαντ για μία σεζόν. Το παρατσούκλι των Άγγλων είναι «μαυρόγατες» και φαίνεται ότι ένα κομμάτι του έχει μείνει στον Γάλλο. Θα μπορούσε να είχε γίνει... θεός στο παιχνίδι με τη Ρόμα, όταν το πολύ ωραίο σουτ του πάνω στην κίνηση κατέληξε στο δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν και τρία περιστατικά που τον χαρακτηρίζουν γκαντέμη! Πρώτα ήταν το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», όταν με το σκορ στο 1-1 ο Ματουζαλέμ πήρε τη θέση του Γάλλου στο 76' και ο Κλόζε πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Ρωμαίους στο 83'. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παιχνίδι στη Σαρδηνία με την Κάλιαρι. Ο Σισέ είχε ήδη δώσει τις ασίστ και στα δύο γκολ των Λατσιάλι, όμως δίχτυα δεν μπορούσε να βρει. Ο Ρέγια αποφάσισε να βάλει τον Ρόκι στο παιχνίδι στο 83' στη θέση του και πέντε λεπτά αργότερα ο αρχηγός σκόραρε το 100ό του γκολ με τη φανέλα της Λάτσιο στη Serie Α! Τέλος, οι πρωτευουσιάνοι υποδέχθηκαν την Πάρμα στο «Ολίμπικο» και είχαν κολλήσει στο μηδέν. Ο Σισέ είχε ξεκινήσει στο παιχνίδι, όμως στο 83' έδωσε τη θέση του στον Λίμπορ Κόζακ. Αποτέλεσμα; Ο Σκούλι έκανε το 1-0 στο 85' και έδωσε τη νίκη στη Λάτσιο! Άμα δε σε θέλει...



Βίοι... αντίθετοι με Κλόζε
Το περασμένο καλοκαίρι οι Λατσιάλι προχώρησαν στην απόκτηση του Μίροσλαβ Κλόζε με ελεύθερη μεταγραφή από την Μπάγερν. Ο Γερμανός επιθετικός ήταν το έτερο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας και συμφώνησε στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Σισέ στις διαπραγματεύσεις με τη Λάτσιο φερόταν να έχει ζητήσει να αμείβεται... ελαφρώς περισσότερο από τον Κλόζε, κάτι που τελικά αποδέχθηκε ο Λοτίτο. Οι βίοι τους όμως στη Ρώμη είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι... Ο 33χρονος επιθετικός έχει σκοράρει 6 φορές σε 10 αγώνες στη Serie Α και άλλες 2 φορές σε 3 αγώνες στην Ευρώπη, ενώ συνολικά έχει μοιράσει 5 ασίστ σε 13 παιχνίδια. Ο Κλόζε όχι μόνο έχει καταφέρει (σε αντίθεση με τον Σισέ) να θεωρείται απαραίτητος στην ενδεκάδα της Λάτσιο, αλλά έχει διατηρήσει και τη θέση του στη Γερμανία και ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε πετύχει μόλις 4 γκολ σε 45 αγώνες με την Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα! Πραγματικά αναγεννημένος!



Κρύο-ζέστη με Ρέγια
Πολλοί μετά τις πρώτες αγωνιστικές θεώρησαν ότι ο Σισέ λειτουργεί ως «πιστός στρατιώτης» στη Λάτσιο. Μέχρι ένα σημείο αυτό είναι αλήθεια. Από τη στιγμή όμως που τα γκολ δεν έρχονται, έρχεται ο εκνευρισμός... Στο παιχνίδι με την Κάλιαρι, ο επιθετικός της Λάτσιο είχε δώσει τις ασίστ και για τα δύο γκολ και έψαχνε το γκολ που θα του ανέβαζε την ψυχολογία. Ο Ρέγια αποφάσισε να τον αποσύρει από το παιχνίδι στο 83' και ο Σισέ εκνευρίστηκε τόσο, που φεύγοντας δεν κοίταξε καν τον προπονητή του, ενώ κατευθύνθηκε απευθείας στα αποδυτήρια. Την επόμενη αγωνιστική με την Πάρμα, τη στιγμή της αλλαγής του και πάλι στο 83' από τον Κόζακ πήγε αμέσως στον Κροάτη, του έδωσε το χέρι και τον αγκάλιασε πριν καθίσει στον πάγκο. Αν τα γκολ συνεχίσουν να μην έρχονται, τότε είναι βέβαιο ότι αυτές οι σκηνές θα επαναληφθούν...



Τον «καίει» το goal.com
Οι εμφανίσεις του Σισέ είναι μέτριες και αυτό φαίνεται και από τις βαθμολογίες του από το goal.com. Η υψηλότερη είναι 7,5 (στο ματς με την Κάλιαρι, στο οποίο δεν ήταν MVP), ενώ η μοναδική φορά που αναδείχθηκε πολυτιμότερος ήταν με τη Βασλούι, όταν πήρε 7,0. Έχει χαρακτηριστεί τρεις φορές «flop of the match» (είτε με την ψήφο των συντακτών είτε με των φιλάθλων), με τις δύο (απέναντι σε Νάπολι και Κατάνια) να είναι ο χειρότερος του γηπέδου με 4,5, ενώ στην τρίτη περίπτωση (με Πάρμα) χειρότερος της ομάδας του με 5,0. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας του στα παιχνίδια που έχει δώσει η Λάτσιο (πλην αυτών με τη Ραμποτνίτσκι για τα πλέι οφ του Europa League) είναι 5,86 με άριστα το 10...
ΑντίπαλοςBαθμολογία
Νάπολι4,5
Πάρμα5,0
Ζυρίχη6,5
Κάλιαρι7,5
Κατάνια4,5
Μπολόνια6,5
Ζυρίχη5,0
Ρόμα5,5
Φιορεντίνα6,0
Σπόρτινγκ-
Παλέρμο5,5
Τσεζένα6,0
Τζένοα5,5
Βασλούι7,0
Μίλαν7,0

Δυνατό ξεκίνημα, αλλά...
Είχε ξεκινήσει καλά, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Πριν από την επιθετική ξηρασία, ο Σισέ είχε φροντίσει να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο και τέσσερα γκολ στους πρώτους του τρεις αγώνες με Ραμποτνίτσκι, Μίλαν και Βασλούι. Το πέναλτι στο 35' του ματς κόντρα στη ρουμανική ομάδα στο Europa League στις 15 Σεπτεμβρίου ήταν η τελευταία φορά που ο 30χρονος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αφού στους επομενους 13 αγώνες με τους Λατσιάλι παρέμεινε «άσφαιρος».






Πέντε ασίστ
Δεν έχει βάλει γκολ εδώ και πολλά ματς, όμως μετά το ματς με τη Βασλούι, έχει στο ενεργητικό του πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σισέ χωρίς να έχει κάνει την απίστευτη κάθετη, έχει δώσει πάσες που έχουν μετρήσει ως τελικές στους αγώνες με Τσεζένα, Μπολόνια, Ζυρίχη και Κάλιαρι και τις οποίες μπορείτε να δείτε στα video που ακολουθούν...








gazzetta