Δημοσιεύεται η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες...



Η λίστα με τα λαμόγια που κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς να αποδίδουν τους φόρους που πρέπει στο ελληνικό δημόσιο, πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα. Οι μέρες που ζούσαν μέρες ασυλίας, αφήνοντας απλήρωτους τούς εργαζόμενούς τους, τη στιγμή που ίδιοι ζούσαν σε παλάτια...




και κυκλοφορούσαν σε χλιδάτα σαλόνια, απολάμβαναν πανάκριβα ταξίδια σε σαλέ και εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, απειλούσαν και εκβίαζαν, φαίνεται ότι τελειώνουν ανεπιστρεπτί. 

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, οι λίστες των μεγαλο-οφειλετών (άνω του 1 εκατ. ευρώ) και μεγαλο-καταθετών του εξωτερικού (άνω των 100.000 ευρώ),  μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινάει η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στο Διαδίκτυο. Άλλωστε, την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για τους όρους δημοσιοποίησης που είχε θέσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Υπενθυμίζεται, ότι οι σχετικές λίστες βρίσκονται επτασφράγιστα κλεισμένες σε χρηματοκιβώτιο της Βουλής, όπου είχαν αποσταλεί από τον περασμένο μήνα προς ενημέρωση των βουλευτών. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την υπογραφή προσυμφώνου με τις ελβετικές αρχές, βάσει του οποίου θα προβλέπεται ή η καταβολή του σχετικού φόρου με παράλληλη διασφάλιση της ανωνυμίας του καταθέτη, ή η δημοσιοποίηση των στοιχείων του, ενώ θα υπόκειται στον έλεγχο των ελληνικών αρχών.



planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki