Αποζημιώσεις για τιςς «δολοφονίες του κεμπάπ»


Αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων των νεοναζί που κατηγορούνται για τις δολοφονίες 10 ανθρώπων, συμφώνησε να καταβάλει η Γερμανία.

«Απαγορεύστε όλες τις ναζιστικές οργνανώσεις» γράφει το πλακάτ διαδηλωτή στο Μόναχο.
«Απαγορεύστε όλες τις ναζιστικές οργνανώσεις» γράφει το πλακάτ διαδηλωτή στο Μόναχο.
Τα γνωστά μέχρι στιγμής θύματα είναι μια γερμανίδα αστυνομικός, οχτώ τούρκοι και ένας Έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης.
Οι "δολοφονίες του κεμπάππ" όπως έγιναν γνωστές εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλά από τα θύματα ήταν ιδιοκτήτες ταχυφαγείων διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε μια 36χρονη γυναίκα, ενώ ένα άλλο άτομο έχει συλληφθεί.
Η Αγκελα Μέρκελ έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση "εθνική ντροπή" και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διέφυγε για τόσο μεγάλο διάστημα η εν λόγω οργάνωση, από τη στιγμή που ήταν γνωστή στις αρχές.
Η Γερμανίδα υπουργός δικαιοσύνης μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: "Φοβάμαι ότι στο τέλος των ερευνών, θα ανακαλύψουμε περισσότερα θύματα της ξενοφοβίας, από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ακόμη και αν η οικονομική βοήθεια δεν αρκεί για να σβήσει τον πόνο, θα επιχειρήσω να δώσω στις οικογένειες των θυμάτων ένα σημάδι της αλληλεγγύης μας με αποζημιώσεις από τον προϋπολογισμό μου".
Η δράση της νεοναζιστικής συμμορίας αποκαλύφθηκε όταν δυο μέλη της οργάνωσης αυτοκτόνησαν αφήνοντας πίσω ένα dvd στο οποίο ομολογούσαν τις 10 δολοφονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki