Βίος και πολιτεία του Big Mak



H AEK κέρδισε μια πρώτη νίκη στη δικαστική διαμάχη με τον Μάκη Ψωμιάδη και σας θυμίζουμε τα προηγούμενα μπλεξίματα του με τη δικαιοσύνη, από τα οποία πάντα τη γλίτωνε!

Ο περιβόητος Μάκης Ψωμιάδης έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και παρότι καταδικάστηκε πολλές φορές, δεν έχει περάσει ούτε ένα βράδυ στο κρατητήριο!

Βέβαια τώρα με τη σύλληψη του στα Σκόπια για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων τα δεδομένα άλλαξαν, αλλά μέχρι τώρα κατάφερε και ξέφευγε επικαλούμενος ένα σωρό δικαιολογίες, από απλές ασθένειες μέχρι και αιμοπτύσεις, έχοντας όπως φαίνεται και υποστήριξη από διάφορους... κύκλους!

Το όνομα του πρωτακούστηκε στην υπόθεση βασανιστηρίων επί Χούντας, στην ΕΑΤ-ΕΣΑ, αλλά ουδέποτε αποδείχθηκε ότι ήταν αυτός ο ρασοφόρος που έκανε τα βασανιστήρια στα κρατητήρια, με αποτέλεσμα να τη γλυτώσει.
Η πρώτη του εμπλοκή με τη δικαιοσύνη ήταν τον Μάιο του 1982 για την υπόθεση απαγωγής ενός όχι και τόσο σημαντικού εφοπλιστή, του Σεχόπουλου, όταν κατηγορήθηκε για σύσταση συμμορίας, αρπαγή, εκβιάσεις, παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Ο Σεχόπουλος με βάση το κατηγορητήριο της εποχής, κρατήθηκε όμηρος σε σπίτια στην Αθήνα αλλά και στον Καναδά επί 3 μήνες. Τελικά ο Ψωμιάδης μαζί με τους υπόλοιπους 15 κατηγορούμενους αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών!

Το διεθνές ένταλμα

Το 1987 άρχισε να καταζητείται και επίσημα από τον Ιντερπόλ, επειδή αγόρασε από την εταιρεία DECAFIN 165 κιλά χρυσού για τα οποία πλήρωσε με ακάλυπτες επιταγές, ενώ τα κατηγορητήρια εις βάρος του συμπληρώνονται με συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας και πώλησης χρυσού, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και λαθρεμπόριο βίντεο. Το ένταλμα εκδόθηκε και από τότε ο Μάκης Ψωμιάδης σταμάτησε και τα ταξίδια στο εξωτερικό, προκειμένου να μην βρεθεί προ απροόπτου...

Το 1989 κι ενώ εκκρεμεί το διεθνές ένταλμα εις βάρος του, ο Μάκης Ψωμιάδης, σα να μην τρέχει τίποτα, γίνεται πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ. Την ημέρα που αναλαμβάνει την ομάδα, παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε απόπειρα δολοφονίας έξω από την Αίγλη του Ζαππείου της οποίας ήταν τότε συνιδιοκτήτης. Ένας μπράβος της νύχτας με το παρατσούκλι «Ολλανδός» τον μαχαιρώνει στους γλουτούς και μετά τον πυροβολεί. Μεταφέρεται σε ιδιωτική κλινική κοντά στην Κατεχάκη και μετά από λίγες ημέρες εξαφανίζεται από το δωμάτιο προκειμένου να μην συλληφθεί!

Η πρώτη καταδίκη

Δεν πρόλαβαν να περάσουν κάποιες ημέρες από τον τραυματισμό του και έρχεται η πρώτη καταδίκη, στις 2 Απριλίου 1989, από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Φυσικά ήταν άφαντος και τιμωρήθηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο χρόνων αυτός και η γυναίκα του για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως, μετά από καταγγελία της συνεταίρου τους σε επιχείρηση εμπορίας τουριστικών ειδών και χρυσού, Γεωργίας Βένδρα.

Μεσολαβούν κάποια χρόνια δικαστικής... σιωπής και το 1996 αρχίζει ο «πόλεμος» με τον τότε πανίσχυρο πολιτικό Κώστα Λαλιώτη. Ως εκδότης της εφημερίδας «Το Ονομα» τον κατηγορεί ότι δωροδοκήθηκε με 4,5 δισ. δραχμές για να αναθέσει ως Υπουρχός ΠΕΧΩΔΕ την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων σε γερμανική εταιρεία, δημοσιεύοντας και σχετικό έγγραφο. Ο Λαλιώτης απαντά με μηνύσεις και τον Ιούνιο του 2001 στο δικαστήριο αποδεικνύεται η πλαστογραφία του εγγράφου που παρουσίασε και καταδικάζεται σε φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο Ψωμιάδης έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και έμεινε (για μία ακόμη φορά) ελεύθερος εξαγοράζοντας το υπόλοιπο της ποινής.
Τον Οκτώβριο του 2002 κάθεται εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση του Λαλιώτη. Καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών, αλλά ούτε και αυτή τη φορά περνάει την πόρτα των φυλακών. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης διακομίζεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Σωτηρία» επικαλούμενος αιμοπτύσεις, ενώ ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός σε τεστ φυματίωσης, ασχέτως εάν αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι τον έβλεπαν να κυκλοφορεί με πιτζάμες και παντόφλες στους διαδρόμους του νοσοκομείου, καπνίζοντας πούρο και συζητώντας για την ΑΕΚ.
Μία βδομάδα μετά, οι συνήγοροι του επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας και πέτυχαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής από το δικαστήριο που όρισε εγγύηση 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο Ψωμιάδης που... πρόλαβε να γίνει καλά, να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Οταν η υπόθεση πήγε στον δεύτερο βαθμό, η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα το οποίο, όπως απεφάνθη το δικαστήριο, είχε παραγραφεί, άρα ο Big Mac ήταν και πάλι ελεύθερος και ωραίος!

Αναβολές επί αναβολών

Επόμενη δικαστική περιπέτεια, με τον Ντέμη Νικολαϊδη το 2003, καθώς ο τότε άσος τότε της ΑΕΚ του υπέβαλε μήνυση για εκβιασμό, εξύβριση, απειλή κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας, σε επεισόδιο έξω από το σπίτι του Νικολαϊδη και της Δέσποινας Βανδή, με την παρουσία και μπράβων! Ο Ψωμιάδης δήλωσε και πάλι, μετά την άσκηση της μήνυσης, ότι είχε πρόβλημα υγείας και ποτέ δεν συνελήφθη! Η υπόθεση εκκρεμεί...
Ενα ακόμη δικαστήριο αναβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 με την ΑΕΚ να κατηγορεί την οικογένεια Ψωμιάδη για υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων - τιμολογίων για την περίοδο που ήταν στην ΑΕΚ ο Μάκης και αφορούσε κυρίως τα πλαστά τιμολόγια για τα έργα στους Θρακομακεδόνες που δεν έγιναν ποτέ.

Οι αιμοπτύσεις ήταν... οικογενειακές

Νέα αναβολή της δίκης, στις 6 Ιουνίου 2011, καθώς η οικογένειας Ψωμιάδη επικαλέστηκε και πάλι προβλήματα υγείας αυτή τη φορά του εξαδέλφου του Μάκη, Χαρίλαου Ψωμιάδη που ήταν και αυτός παράγοντας της ΑΕΚ για ένα διάστημα. Παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι ο Χαρίλαος Ψωμιάδης έκανε αιμοπτύσεις (είναι φαίνεται οικογενειακό νόσημα) και βγήκε από το νοσοκομείο στις 27 Μαΐου, αλλά θα έπρεπε να παραμένει κλινήρης στο σπίτι του για ένα μήνα!
Επόμενο ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και τότε δόθηκε νέα αναβολή για τις 4 Απριλίου του 2012, επειδή ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν κρατούμενος στα Σκόπια και αναμένεται η έκδοση του!

Η ΑΕΚ πλέον έχει την ικανοποίηση ότι κέρδισε, μια πρώτη έστω και μικρή «μάχη» καθώς τα δύσκολα έρχονται. Ωστόσο αυτή τη φορά, με τον Ψωμιάδη να είναι κατηγορούμενος για τα στημένα, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αισιοδοξούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki