Νέα πυρά κατά Χρυσοχοΐδη


Αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη. Αιχμές για τον υπουργό Ανάπτυξης άφησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος.

Νέα πυρά κατά Χρυσοχοΐδη
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα Fm», ο κ. Εξαρχος σημείωσε: «Πρώτιστη ανάγκη είναι να στραφούμε στους πολίτες. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες. Την ώρα που στην κρίση της Ευρώπης χάνονται καράβια, ορισμένοι με τη βαρκούλα τους αρμενίζουνε πιστεύοντας ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό τους».
Και ο κ. Εξαρχος εκτίμησε πάντως ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει «την ώρα που πρέπει» τις πρωτοβουλίες που προβλέπονται από το καταστατικό για την «επόμενη μέρα».
Στον ίδιο ραδιοσταθμό και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, δήλωσε με νόημα «οπαδός της ψυχραιμίας» εκτιμώντας ότι παραιτούμενος ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε και τελικά έπαιξε το ρόλο της «Ιφίγενειας».
Χρυσοχοΐδης: Απαιτούνται καθαρές κουβέντες
Ο υπουργός Ανάπτυξης, πάντως, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού απέφυγε να επανέλθει στις αιχμές και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου και ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τον λαό.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε το πρόβλημα και πάλεψε, έστω και με τα λάθη και τις αδυναμίες, που μας αναλογούν. Όμως, άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η κυβέρνηση βρέθηκε να διαπραγματεύεται για την έξοδο από την κρίση χωρίς ένα αρραγές μέτωπο», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Πρόσθεσε ότι «οι πολιτικοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ανοίγοντας δρόμους για συγκλίσεις και πολιτική πρόοδο», ενώ αναφερόμενος στο Μνημόνιο σημείωσε ότι αυτό ναι μεν «απέτρεψε τη χρεοκοπία, αλλά δεν πέτυχε την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».
«Στόχος μας πρέπει να είναι η έξοδός μας από την κρίση στον μισό χρόνο από αυτόν, που ορίζουν οι δανειστές, αντί για δέκα, στα πέντε χρόνια (...) Απαιτούνται καθαρές κουβέντες από τους πολίτες και εθνικό σχέδιο στη βάση ενός κοινωνικού συμβολαίου και εθνικής συμμαχίας για την ταχύτερη καταπολέμηση της κρίσης», κατέληξε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki