Η ΕΛΑΣ γνώριζε για τους "Ροζ Πάνθηρες" αλλά δεν τους έπιανε


Όπως αποκαλύπτει το "Βήμα", η ΕΛΑΣ τους είχε εντοπίσει από το προηγούμενο Ιούλιο και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τους είχαν θέσει υπό παρακολούθηση. Ωστόσο, η συμμορία που είχε προχωρήσει σε 117 ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, ξέφυγε από την παρακολούθηση της ΕΛΑΣ και προέβη σειρά νέων διαρρήξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερα μέλη της οργάνωσης που είχαν συλληφθεί την περίοδο 2007-2009 για σωρεία διαρρήξεων σε όλη την Ελλάδα είχαν αφεθεί ελεύθεροι και είχαν επιστρέψει στην ενεργό δράση, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις οι κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν από καταδίωξη της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν εκμεταλλευτεί την «συνήθεια» των «Ροζ Πανθήρων» να κλέβουν οχήματα παλαιού τύπου και συγκεκριμένες μάρκες και έτσι, σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις -μετά τον εντοπισμό των κλεμμένων οχημάτων- είχαν κατορθώσει να ανακαλύψουν μέλη της οργάνωσης τα οποία και έθεσαν υπό παρακολούθηση.
Ωστόσο, ποτέ δεν κατόρθωσαν να τους συλλάβουν επ' αυτοφώρω. "Είχαμε να κάνουμε με ανθρώπους-φαντάσματα που κατόρθωναν να ξεφεύγουν από την παρακολούθησή μας και ο εντοπισμός τους ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα ιδιαίτερα συνθετων ενεργειών. Δεν μπορούσαμε να τους συλλάβουμε τότε γιατί δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους", αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα τελευταία τρία χρόνια οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν ενδείξεις ότι τμήμα της συμμορίας με την πολυεθνική δράση είχε επιστρέψει στην ενεργό δράση και προχωρούσε σε σειρά ληστειών στην χώρα μας.
"Μετά από πολύμηνες όσο και σύνθετες έρευνες, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε προ πενθημέρου, στην επ' αυτοφώρω σύλληψη τεσσάρων Σέρβων μετά από ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη, ενώ αναζητά και άλλα 12 άτομα για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση".
Οι τέσσερις "Ροζ Πάνθηρες' προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στην 32η τακτική ανακρίτρια. Σημειώνεται πως τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότερα από 40 μέλη της συμμορίας έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki