Στα μονοπατια της Ελλάδας το Ντουμπάι


Την προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους “βλέπει” τώρα το Ντουμπάι, ακολουθώντας το δρόμο της Ελλάδας. Το εμιράτο που έχει χτυπηθεί από την κρίση πριν από δύο χρόνια, όταν ξαφνικά ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να ...ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αναμένεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους ύψους 10 δισ. δολαρίων. 
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Moody's εκτιμάει ότι το Ντουμπάι έχει χρέος 101,5 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 68,6 δισ. ευρώ ανήκουν σε κρατικές εταιρείες. 
Σε έκθεση του οίκου αξιολόγησης που θα δημοσιευτεί την Τρίτη, αναμένεται να σημειώνεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών το νέο έτος, παρά την ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Dubai Holding κατέχει ομόλογο ύψους έχει 500 εκατ. δολαρίων που λήγει το Φεβρουάριο, η Dubai International Financial Centre Investments έχει στην κατοχή της ομόλογο 1,25 δισ. δολαρίων που λήγει τον Ιούνιο και το Jebel Ali Free Zone, θυγατρική της Dubai World, κατέχει ομόλογο αξίας 2 δισ. δολαρίων που ωριμάζει το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki