Time : Προσωπικότητα της χρονιάς ο Ερντογάν


 Time: Προσωπικότητα της χρονιάς ο Ερντογάν
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακηρύχθηκε ως η προσωπικότητα της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Time.
Στην ψηφοφορία του περιοδικού ο Τούρκος πρωθυπουργός έλαβε 122,928 ψήφους, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον άσο της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι με 74.412 ψήφους.
Οπως αναφέρει το περιοδικό, ο Ερντογάν επαινέθηκε ως οργανωτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Βοήθησε την Τουρκία να ενισχύσει την θέση της ως η δεύτερη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.
Αν και δεν είναι Αραβας, είναι ο ηγέτης που τυγχάνει μεγάλου θαυμασμού από τον αραβικό κόσμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.
Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνη που ψήφισαν «Οχι» στο να αναδειχθεί ο Ερντογαν ως προσωπικοτητα της χρονιάς. Περισσότεροι από 180.000 ψηφοφόροι ψήφισαν αρνητικά και η διαφορά των αρνητικών ψήφων ήταν μεγαλύτερη από των θετικών.
Ομως, πώς κέρδισε ο Ερντογάν τον τίτλο του πιο δημοφιλούς, αλλά και μη δημοφιλούς προσώπου της χρονιάς. Μία «ιογενής» καμπάνια σε τουρκικές ιστοσελίδες και μέσω e-mail έδιναν στο παγκόσμιο κοινό την δυνατότητα να ψηφίζει. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μία αλυσίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων προειδοποιούσε τους Τούρκους για τα επακόλουθα της ψήφισης του Ερντογάν ως προσωπικότητα του 2011 για το περιοδικό Time.
«Πιστεύω πως μπορείς να φανταστείς ποιες θα είναι συνέπειες της νίκης σε μία τέτοια ψηφοφορία για κάποιον που ποθεί να γίνε σουλτάνος και με την συμμετοχή σε αυτήν την ψηφοφορία, για αυτό σε καλώ να μην ψηφίσεις», φέρονται να έλεγαν τα μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki