X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. Έκδοση για κινητά | Twitter | Facebook | RSS | Αναζήτηση | Επικοινωνία Ο Καιρός Κριματοδότες Αθήνα11°C Πέμπτη 8 Δεκ 2011 ΠλοήγησηΕιδήσειςΆρθρα και ΣτήλεςΈντυπη ΈκδοσηΤο πορτοφόλι μουΠολιτισμός-ΨυχαγωγίαΠολυμέσαΗ φάρμα των ζώωνΝοστιμιέςΑρχική σελίδαΠολιτικήEλλάδαΟικονομίαΔιεθνήΤέχνεςΑθλητισμόςΤεχνολογίαΥγείαΠεριβάλλονΆρθρα: Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 01:15 Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 Ισόβια και όχι θάνατος για τον ακτιβιστή Μουμία Αμπού Τζαμάλ




Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του, αποφεύγοντας τελικά την θανατική ποινή ο πρώην δημοσιογράφος και ακτιβιστής Μουμία Αμπού Τζαμάλ, έπειτα από την απόφαση των εισαγγελέων της Φιλαδέλφειας να μην ζητήσουν εκ νέου την επιβολή σε βάρος του της θανατικής ποινής, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η συνήγορός του.
Ο 56χρονος πρώην δημοσιογράφος Μουμία Αμπού Τζαμάλ, και  πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων, είχε καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών το 1982 για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, που ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει.
"Οι εισαγγελείς έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Έπειτα από τριάντα χρόνια, ήταν καιρός να δοθεί τέλος σε αυτήν την επιδίωξη της θανατικής ποινής", σημειώνει η συνήγορός του Τζούντιθ Ρίτερ σε ανακοίνωσή της.
Τον περασμένο Οκτώβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα των εισαγγελέων της Φιλαδέλφειας, οι οποίοι ήθελαν να επιβληθεί εκ νέου η καταδίκη σε θάνατο στον Τζαμάλ.
Οι εισαγγελείς της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσαν χθες ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki