Νίκος Αλέφαντος : «Αυτή ήταν εμφάνιση πρωταθλητών»

«Αυτή ήταν εμφάνιση πρωταθλητών»

• Κάθε φορά μιλάω στον Σινάνογλου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς να έχω δει καν αθλητικές εκπομπές, χωρίς να έχω διαβάσει αθλητικές εφημερίδες. Ήταν βραδιά Βαλβέρδε σήμερα!
• Είδα έναν Ολυμπιακό στα πρώτα 20 λεπτά συγκλονιστικό! Ήταν εμφάνιση πρωταθλητών, ήταν έτσι όπως τον θέλω επιτέλους. Δεν έχει ξαναπαίξει τέτοιο ματς ο Ολυμπιακός φέτος στο πρωτάθλημαΜόνο στην Ευρώπη έπαιξε έτσι 3 ματς. Ο Ολυμπιακός έδειξε στην Τούμπα τις δυνατότητές του. Και όπως είχα πει στην προηγούμενη στήλη, παρά την απαισιοδοξία που υπήρχε στους Ολυμπιακούς, ο Παναθηναϊκός θα έκανε γκέλες. Ήμουν σίγουρος και το έλεγα, δεν με έπειθε αυτός ο Παναθηναϊκός. Ζητούσα μάλιστα μεταγραφές τονίζοντας ότι θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον Ολυμπιακό αν παρατήσουν το πρωτάθλημα διότι θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό να κάνει γκέλες.
• Ο Ολυμπιακός μπήκε στην Τούμπα πολύ γρήγορος, αποφασιστικός, χαλύβδινος, όλοι οι παίκτες. Όλοι οι παίκτες. Μπήκαν σαν σίφουνες στο πρώτο 20λεπτο, μέχρι να καθαρίσουν το ματς. Μετά έπαιξαν έξυπνα να το κρατήσουν κλειδωμένο. Στο τέλος μπορούσαν να κάνουν και το 0-3.
• Ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος εκπληκτικά. Τακτικώς είδα έναν Ολυμπιακό και ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον ΠΑΟΚ ότι του έτυχαν τραυματισμοί μέσα στο ματς, διότι στα πρώτα λεπτά που είχε ο ΠΑΟΚ τους τραυματίες του μέσα, έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, τον διέλυσε ο Ολυμπιακός!
• Μου άρεσε η τακτική με ορισμένες λεπτομέρειες που είδα, όπως το ότι ο Βαλβέρδε κράτησε τα μπακ του Ολυμπιακού πίσω, να μην ανεβαίνουν καθόλου. Έτσι έπρεπε, διότι ο ΠΑΟΚ πλαγιοκοπεί, η δύναμή του επιθετικά είναι στα άκρα. Τους εξαφάνισε ο Ολυμπιακός, τους έκανε σκόνη, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Λίνο, δεν υπήρχαν!
• Επίσης είδα ένα μπλόκο εκπληκτικό στα χαφ του ΠΑΟΚ, στον Λαζάρ, στον Γκαρσία και στον Φωτάκη. Με πρέσινγκ επιτέλους δυνατό στο κέντρο. Διελύθησαν οι του ΠΑΟΚ. Με έναν Ιμπαγάσα σκύλο, τρομερό, τα έκανε όλα ο π…, έφτιαχνε, οργάνωνε, έβγαζε πονηρές μπαλιές, αλλά και έτρεχε, μάρκαρε! Με έναν Μανιάτη επίσης χαλύβδινο στο κέντρο.
• Με έναν Μιραλάς χορευτή, παίκταρο, σαϊτα, καθάρισε το ματς, ψάχνανε να τον βρουν, έκανε γλέντια. Με έναν Τζιμπούρ που μου άρεσε πολύ, μεστός, γρήγορος, παθιασμένος, με φρεσκάδα. Και με έναν Αμπντούν που με δικαίωσε όταν είχα πει στη στήλη ότι καλά κάνει και επιμένει ο Βαλβέρδε στον Αμπντούν διότι έχει προσόντα, μπορεί να αναστηθεί, είναι διεισδυτικός, έχει τεχνική και ταχύτητα. Ο Αμπντούν στην Τούμπα έκανε το καλύτερό του ματς στον Ολυμπιακό, θύμισε τον περσινό Αμπντούν στην Καβάλα. Αντοχή, ψυχή, τσαμπουκάς, όχι μόνο τεχνική, αλλά και φοβερός στα ανασταλτικά του καθήκοντα! Συγκλονιστικός και πίσω από τη μπάλα σάς λέω.
• Μπήκε ένας τρομερός Ολυμπιακός και τους είπε «καλώς τα παιδιά, καλώς σας βρήκαμε, 2-0 στην έδρα σας με το καλημέρα»!
• Και οι αλλαγές του Βαλβέρδε μου άρεσαν. Σωστά έβγαλε τον Μιραλάς, για να τον προστατεύσει, διότι έτρωγε πολύ κλοτσίδι και είχε εμπλακεί σε καυγάδες, κινδύνευε είτε να φάει κόκκινη είτε να τραυματιστεί. Σωστά έβαλε τον Τοροσίδη όταν χτύπησε ο Ιμπαγάσα, και πέρασε στα χαφ τον Μοντέστο μαζί με τον Ορμπάιθ και τον Μανιάτη, να κλειδώσει το ματς. Εκνευρίστηκε ο ΠΑΟΚ επειδή τους είχε μπλοκάρει εντελώς ο Ολυμπιακός και το έριξαν στην κλοτσιά. Ο Ολυμπιακός όμως δεν κώλωσε, όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτικά σε ψυχή και σε κούρσες. Με κάτω τη μπάλα.  
• Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει αρκετές φορές ότι μόνο αν αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός θα χάσει το πρωτάθλημα. Το κεφάλι κάτω τώρα, μην αρχίσουν τις γκέλες πάλι, τέτοιες εμφανίσεις χρειάζεται. Θα τους καθαρίσει όλους, θα νικήσει και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι ο τίτλος τώρα, πάρε όλα τα ματς και παίρνεις το πρωτάθλημα.
• Ήταν βραδιά Βαλβέρδε, έσπασε και την αποτυχία που είχε στην Τούμπα με 3 ήττες και 1 ισοπαλία σε 4 ματς εκεί. Επιτέλους νίκησε και ήταν τεράστια νίκη. Σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά.
• Ένας Παναθηναϊκός δραματικός! Έλα μωρέ, ο Ολυμπιακός με τις γκέλες του έκανε τον Παναθηναϊκό πρωτοπόρο. Έλειπε ο Λέτο και σχολάσανε. Ο Κλέιτον ήταν του 5 και ξεχασμένος, φέτος βελτιώθηκε και πήγε στο 6. Ψοφιμάκος. Ο Τοτσέ είναι για την Καλλιθέα! Ας έχει βάλει κάποια γκολ. Για την Καλλιθέα είναι, Αλέφαντος μιλάει.Ο Ζέκα κρέμασε εδώ και καιρό, ξεφούσκωσε, είναι σαν παικτάκος. Τον Πετρόπουλο πάλι έβαλε ο Φερέιρα, έλεος, δεν υπάρχει σέντερ φορ Πετρόπουλος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός θα τιναχτεί στον αέρα.
• Ο Καστίγιο συνεχίζει να παίρνει στην πλάτη του τον Άρη, αξίζει ένα μπράβο στον Μιχαλήτσιο που τον έβαλε σέντερ φορ, όπως τον έβαζα εγώ και είχε γίνει άλλος παίκτης τότε.
• Και βέβαια, άξιος συγχαρητηρίων ο Αναστόπουλος που κάνει τρομερή σεζόν παρά τα προβλήματα στον ΟΦΗ, τον έχει πάει 5ο και πάει για Ευρώπη.
• Ο Καζίμ γρήγορος είναι, εκρηκτικός μου φάνηκε, και παιδαράς. Εθνική Τουρκίας παίζει, δεν είναι λίγο. Και ξεφύγαμε λίγο ρε παιδί μου από την Ισπανία και την Σερβία στις μεταγραφές, ξεφύγαμε από Ιμπάνιεθ και Κοβάσεβιτς. Πρέπει να περιμένουμε πάντως για να δούμε τι θα προσφέρει ο Καζίμ, μην βιαζόμαστε. Το πρώτο του ματς ήταν σε καυτή και δύσκολη έδρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki