Μπρέιβικ : «Μου αξίζει μετάλλιο για όσα έκανα»


 Μπρέιβικ: «Μου αξίζει μετάλλιο για όσα έκανα»

Σοκ και ανατριχίλα παγκοσμίως προκάλεσαν οι δηλώσεις του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος προσερχόμενος χθες σε δικαστήριο του Όσλο, όχι μόνο απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του αλλά αποφάσισε ότι του αξίζει και…μετάλλιο για την διπλή επίθεση στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια τον περασμένο Ιούλιο που οδήγησε στον θάνατο 77 ανθρώπους, κυρίως νεαρής ηλικίας.
Όταν ο δικαστής επέτρεψε στον 32χρονο δολοφόνο να εξηγήσει γιατί έχει δηλώσει «αθώος» αφού παραδέχθηκε ότι είναι υπεύθυνος για την πρωτοφανή σφαγή του περασμένου Ιουλίου, ο Μπρέιβικ δεν δίστασε να δηλώσει μπροστά στους συγγενείς των θυμάτων:
«Οι επιθέσεις στα κεντρικά κυβερνητικά γραφεία ήταν προληπτικές επιθέσεις κατά των προδοτών του έθνους, άνθρωποι που διέπραξαν ή σχεδιάζουν να διαπράξουν πολιτισμική καταστροφή, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της Νορβηγικής κουλτούρας και της Νορβηγικής εθνικότητας…Οι Νορβηγοί θα είναι μειονότητα στο Όσλο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Είναι γεγονός. Εκπροσωπώ τη νορβηγική αντίσταση» δήλωσε ο αμετανόητος Μπρέιβικ που συνεχίζει να εμφανίζεται ψύχραιμος και ευδιάθετος κατά την διάρκεια των ακροάσεων.
«Ο τρόπος που μιλούσε, ο τρόπος που χαμογελούσε…όλα με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι δεν έχουν κανείς την ίδια εικόνα για τον κόσμο με εκείνον» δήλωσε στο Reuters η 17χρονη Helene Georgsen που επιβίωσε της σφαγής στην κατασκήνωση της νεολαίας του εργατικού κόμματος στο νησί Ουτόγια όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πολλοί συνομήλικοι της.
Η εμφάνιση του Μπρέιβικ έγινε στα πλαίσια της προκαταρκτικής ακρόασης πριν την έναρξη της δίκης του, στις 16 Απριλίου. Μετά από μια πρώτη εξέταση από ψυχιάτρους, ο Μπρέιβικ κρίθηκε «σχιζοφρενής», απαλλασσόμενος έτσι από την ποινική ευθύνη για τις ειδεχθείς πράξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki