Γιατί ένα ποσοστό γυναικών έχει λιγότερη επιθυμία για σεξ???


Μερικές γυναίκες βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν τη σεξουαλική επαφή με τον σύντροφο τους. Κάποιες λένε ότι έχουν πονοκέφαλο ενώ άλλες ότι είναι πολύ κουρασμένες. Απλά προφάσεις;

Ωστόσο είναι γεγονός ότι ένα ποσοστό γυναικών έχει λιγότερη επιθυμία για σεξ. Δηλαδή η σεξουαλική ή η ερωτική τους ορμή είναι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με κάποιες άλλες γυναίκες.
Που οφείλεται αυτό;
Η σεξουαλική επιθυμία στη γυναίκα εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα σεξουαλικά βιώματα με διάφορους συντρόφους ή και ακόμα η εύρεση ενός κατάλληλου ερωτικού συντρόφου και η καλή σχέση μεταξύ των συντρόφων. Τα προβλήματα σε κάποιο από τους προαναφερόμενους παράγοντες ή η πλήρης απώλεια ύπαρξης του, διενεργεί αρνητικά και επιφέρει την ανυπαρξία της σεξουαλικής επιθυμίας.
Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα. Οι διαταραχές της επιθυμίας αναφέρονται στη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή ακόμα και στην ολοκληρωτική απουσία αυτής μέχρι το σημείο της σεξουαλικής αποχής.
Η γυναίκα η οποία δεν έχει την σεξουαλική ενόρμηση, αντιλαμβάνεται πως υπολειτουργεί και αισθάνεται ανήμπορη να ικανοποιήσει όχι μόνο τις δικές τις απαιτήσεις αλλά και αυτές του συντρόφου της. Ιδιάζουσα σημασία στη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας, παίζει και η στάση του συντρόφου. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια τέτοια δυσλειτουργία προκαλεί στο ζευγάρι έντονο προβληματισμό, οδηγώντας το σε εντάσεις. Απέναντι σε αυτό το πρόβλημα της γυναίκας, ο σύντροφος είναι αυτός που κάνει συνεχείς προσπάθειες για σεξουαλική επαφή, χωρίς πάντα να βρίσκει ανταπόκριση.
 Γιατί συχνά το πρόβλημα καλύπτεται και τι συνέπειες μπορεί να έχει στη σχέση της;
Παράλληλα η γυναίκα που βιώνει αυτή τη κατάσταση νιώθει ότι χάνει τη σεξουαλικότητα και τη θηλυκότητά της, με αποτέλεσμα να αισθάνεται εκτεθειμένη απέναντι στον άντρα που συνεχίζει τις προσπάθειες για να την φέρει πιο κοντά του, φέρνοντάς την πολλές φορές σε μια καταναγκαστική προσπάθεια να ικανοποιήσει και να εκπληρώσει τις σεξουαλικές ορμές του, καταπιέζοντας έτσι την ήδη πληγωμένη ψυχική της κατάσταση.
Ο φόβος για αυτό που νιώθει οδηγεί την γυναίκα σε μία αδυναμία έκφρασης του προβλήματός της. Η ίδια δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει αυτό που της συμβαίνει. Η συναισθηματική φόρτιση που βιώνει, μεταφέρεται πολλές φορές στον άντρα μέσα από έντονες συγκινησιακές και κατά βάση εκρηκτικές αντιδράσεις, μη δίνοντάς του τη δυνατότητα να αντιδράσει.
Ευχαριστούμε την κλινκή ψυχολόγο Κα Ιωάννα Παπαρρίζου.
jenny

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki