Προβάδισμα για Ατλέτικο, νίκη με… ανατροπή η Σπόρτινγκ

 Προβάδισμα για Ατλέτικο, νίκη με... ανατροπή η Σπόρτινγκ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η κυρίαρχος στον ισπανικό… εμφύλιο με την Βαλένθια, αλλά οι «νυχτερίδες» με δυο γκολ στο… τέλος κάθε ημιχρόνου από στημένες φάσεις, που διαμόρφωσαν και το τελικό 4-2, έμειναν ζωντανές εν όψει της ρεβάνς. Οι «ροχιμπλάνος» βρίσκονται πάντως στην… εκκίνηση για τον τελικό.
Την ίδια ώρα, η Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στη Μπιλμπάο, η οποία προηγήθηκε με 0-1, είχε δοκάρι, αλλά τα «λιοντάρια», μέσα σε 5 λεπτά έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή…
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 4-2
Το παιχνίδι στο «Βιθέντε Καλντερόν» πρόσφερε πλούσιο θέαμα. Δεν είναι μόνο τα έξι γκολ που μπήκαν και το τελικό 4-2 (που δίνει προβάδισμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να είναι αυτή στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ) κόντρα στη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες»… πήραν οξυγόνο με δυο γκολ (από «στημένα») στα… τελειώματα των ημιχρόνων, τέρματα που ανάγκασαν τον Ντιέγκο Σιμεόνε να… χτυπιέται. Η Ατλέτικο ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλο έχοντας σε μεγάλο βράδυ τους Φαλκάο (σημείωσε το γκολ στο 18’, αλλά και στο 78’, τέρμα που ήταν απλά υπέροχο), Αρντά Τουράν, Ντιέγκο. Οι «ριχιμπλάνκος» πίεσε τους αντιπάλους της, οι οποίοι είχαν πολλά προβλήματα και έκαναν πολλά λάθη, αλλά η Βαλένθια απέδειξε πολύ… σκληρή για να πεθάνει από τη… Μαδρίτη!
Το πρώτο ημίχρονο στο «Βιθέντε Καλντερόν» εκτός από δυο γκολ πρόσφερε και άλλες συγκινήσεις. Φυσικά και με πάθος και δυνατές μονομαχίες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δικαίως προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Φαλκάο, καθώς στα πρώτα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που η Βαλένθια… ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο. Οι «νυχτερίδες» έδειξαν πως είχαν μεγάλο πρόβλημα από τα αριστερά της άμυνάς τους, κάτι που το πλήρωσαν με το γκολ του Κολομβιανού. Οι «νυχτερίδες» αρχικά είχαν προβλήματα και στη μεσαία γραμμή και προσπάθησαν μετά το 1-0 … δειλά, δειλά να βγουν μπροστά και βρήκαν τον τρόπο να κλείσουν κάπως τα κενά… Κοίταξαν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη που έχουν και στα στημένα. Τη μία «ροχιμπλάνκος» σε κεφαλιά του Ραμί τη… γλίτωσαν, αλλά την δεύτερη την… πάτησαν. Με τη Βαλένθια να ισοφαρίζει την… ύστατη στιγμή, με τον Ζόνας σε 1-1, όταν το ματς είχε αποκτήσει δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εκπληκτικά για την Ατλέτικο με δυο γκολ από τους Μιράντα στο 49’ και ο Αντριάν Λόπεθ στο 54’. Το ματς με το δεύτερο τέρμα του Φαλκάο απέκτησε θριαμβευτικό χαρακτήρα για την γηπεδούχος. Μόνο στην… τελευταία φάση ο Ρικάρντο Κόστα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις και έτσι το 4-2 αφήνει ελπίδες στις «νυχτερίδες».
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)
Οι συνθέσεις
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Ντομίνγκεθ, Λουίς Φιλίπε, Σουάρεθ, Γκάμπι, Ντιέγο (88΄ Περέα), Τουράν (81΄ Τιάγκο), Αντριάν Λόπεθ (90΄ Σάλβιο), Φαλκάο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ουνάι Έμερι): 
‘Αλβες, Ρ. Κόστα, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Ζόρντι ‘Αλμπα (72΄ Πιάτι), Τοπάλ, Τ. Κόστα, Ματιέ, Φεγκούλι (72΄ Κανάλες), Ζόνας (88΄ Αντούριθ), Σολντάδο.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2-1

Προβάδισμα για τον τελικό της 9ης Μαΐου, που θα γίνει στο Βουκουρέστι, απέκτησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τη νίκη της με 2-1 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» με… ανατροπή κόντρα στη Μπιλμπάο, σε ματς που τα είχε… όλα το δεύτερο μέρος. Διάστημα που μπήκαν τα γκολ, ενώ οι Βάσκοι είχαν και δοκάρι.
Αλλιώς περίμεναν τις δυο ομάδες οι φίλοι τους στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και αλλιώς παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος. Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο, ίσως και επηρεασμένες από την κρισιμότητα του αγώνα δεν έδειξαν τις επιθετικές αρετές που είχαν φανερώσει στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Τα λάθη ήταν πολλά και από τις δυο πλευρές, ενώ μετά το 25’ κυριάρχησε η δύναμη. Οι φάσεις που είχαμε δημιουργήθηκαν περισσότερο από το ατομικό ταλέντο των παικτών. Στα… σημεία μπορεί πάντως να πει κάποιος ότι τα «λιοντάρια» επικράτησαν, αλλά το 0-0 κρίνεται δίκαιο…
Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Μπιλμπάο… χτύπησε κόντρα στη ροή του ματς. Οι Βάσκοι έχουν αποδείξει πως δεν θέλουν και πολύ να… χτυπήσουν! Κατάφεραν να προηγηθούν με πλασέ του Αουρτενέστε (0-1), είχαν δοκάρι στο 59’ με τον Αμορεμπιέτα, αλλά στο 76’ ξεκίνησαν η αντεπίθεση των «λιονταριών». Οι γηπεδούχοι μέσα σε πέντε λεπτά έφεραν τα πάνω κάτω με τους Ινσούα (76’) και Ντιέγκο Καπέλ (80΄) κι επικράτησαν με 2-1.

Διαιτητής: 
Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Οι συνθέσεις:
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.(Ρικάρντο Σα Πίντο):  Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ζαντάο, Ινσούα, Καρίσο (68΄ Καρίγιο), Σάαρς, Αντρέ Μάρτινς (76΄ Ρούμπιο), Ιζμαΐλοβ, Καπέλ (84΄ Ονιέβου), Φαν Βονκσβίνκελ.
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε, Ιτουράσπε, Σουσαέτα (84΄ Γκόμες), Ερέρα (73΄ Σαν Χοσέ), Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν, Γιορέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki