Το σημείο της ημέρας 8/6/2012



EURO 2012 Α’ Όμιλος: Πολωνία - Ελλάδα


Γήπεδο: Stadion Narodowy (Βαρσοβία), Χωρητικότητα: 58145
Προϊστορία: 5-1-1

ΠΟΛΩΝΙΑ (62η): Είναι μόλις η 2η συμμετοχή της φετινής οικοδέσποινας στο EURO. Στην προηγούμενη, το 2008, τερμάτισε τελευταία στον όμιλο με Γερμανία, Αυστρία και Κροατία. Φέτος δίνεται, μαζί με την Κροατία, ως το 8ο φαβορί για την κατάκτηση. Έδωσε τρία φιλικά προετοιμασίας κόντρα σε Λετονία (1-0), Σλοβακία (1-0) και Ανδόρρα (4-0). Το πιο πρόσφατο με την Ανδόρρα έδωσε τη δυνατότητα στον τεχνικό Σμούντα να κάνει πρόβα τζενεράλε την κανονική ενδεκάδα, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους έξι ποδοσφαιριστές. Δεν εντυπωσίασε στα τελευταία της παιχνίδια, δείχνοντας να χωλαίνει στην τελική προσπάθεια, κάτι που προβλημάτισε, ειδικά με τους θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους που αντιμετώπισε. Οι Πολωνοί ποντάρουν πολλά στη στήριξη του κόσμου, γιατί εκτός κάποιων «αστέρων» της ομάδας (Λεβαντόφσκι, Μπλαζικόφσκι, Πιστσέκ – Ντόρτμουντ, Σέζνι – Άρσεναλ, Ομπράνιακ - Μπορντό) δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία. Ο επόμενος αγώνας είναι με τη Ρωσία (12/06) και τέλος με Ελλάδα (16/06). Είναι αήττητη στα 6 τελευταία, με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ τα 7 από τα 8 τελευταία ήταν no goal. Στα 5 τελευταία δεν έχει δεχθεί τέρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 4-1-0

Τερματοφύλακες:Βόιτσιεχ Στσέσνι (Άρσεναλ),Γκρέγκορζ Σαντομιέρσκι (Γιαγκελόνια),Πρέμισλαβ Τίτον (Αϊντχόφεν)

Αμυντικοί:Σεμπάστιαν Μπένις (Βέρντερ),Γκρέγκορζ Βοϊτκόβιακ (Λεχ Πόζναν),Μάρτσιν Καμίνσκι (Λεχ Πόζναν),Μάρτσιν Βασιλέβσκι (Άντερλεχτ),Γιάκουμπ Βαβζίνιακ (Λέγκια Βαρσοβίας),Νταμιάν Περκίς (Σοσό),Λούκας Πίστσεκ (Ντόρτμουντ)

Μέσοι:Ντάριους Ντούντκα (Οσέρ),Άνταμ Ματούστσικ (Φορτούνα Ντίσελντορφ),Έουγκεν Πολάνσκι (Μάιντς),Ματσιέι Ρίμπους (Τερέκ Γκρόζνι),Λουντοβίκ Ομπράνιακ (Μπορντό),Ράφαλ Μουράβσκι (Λεχ Πόζναν),Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι (Ντόρτμουντ),Αντριάν Μιερζεγέβσκι (Τράμπζονσπορ),Ράφαλ Βόλσκι (Λέγκια Βαρσοβίας),Καμίλ Γκροσίτσκι (Σίβασπορ)

Επιθετικοί:Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ),Άρτουρ Σόμπιεχ (Ανόβερο),Πάβελ Μπρόζεκ (Σέλτικ)

ΕΛΛΑΔΑ (15η): Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή της χώρας μας στα τελικά του EURO. Εκτός του άθλο και την κατάκτηση του τροπαίου το 2004, συμμετείχε και το 2008, χάνοντας και στα τρία παιχνίδια (Ισπανία, Σουηδία, Ρωσία), ενώ η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1980. Μαζί με Δανία και Ιρλανδία, είναι τελευταία ανάμεσα στις υπόλοιπες εθνικές για την κατάκτηση του τροπαίου. Έδωσε μόλις δύο φιλικά προετοιμασίας, με Σλοβακία (1-1) και Αρμενία (1-0). Δείχνει σοβαρή και συνεπής στις μεγάλες διοργανώσεις, αφού πέρα από το τρίτο συνεχόμενο EURO στο οποίο συμμετέχει, είχε προκριθεί και στο Μουντιάλ του 2010. Όπως δήλωσαν πολλοί παίχτες της ομάδας, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους ίδιους να δώσουν χαρά στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται έντονα από την οικονομική κρίση. Επόμενος αγώνας αυτός με Τσεχία (12/06) και τρίτος με Ρωσία (16/06). Έχει μία ήττα στα 21 τελευταία παιχνίδια, αλλά μόνο μία νίκη στα τελευταία πέντε. Τα 9 από τα 11 τελευταία ήταν under, ενώ τα 5 από τα 6 τελευταία γκολ-γκολ. Ξεπέρασε το πρόβλημα που αποκόμισε από τον αγώνα με τη Σλοβακία ο Τοροσίδης και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 1-3-1

Τερματοφύλακες: Σηφάκης (Άρης), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Παλέρμο)

Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης), Κυρ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Αβρ. Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζαβέλας (Μονακο)

Μέσοι: Μάκος (ΑΕΚ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κατσουράνης (ΠΑΟ), Καραγκούνης (ΠΑΟ), Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Νίνης (ΠΑΟ), Φετφατζίδης (Ολυμπιακός)

Επιθετικοί: Φορτούνης (Καϊζερλάουτερν), Σαμαράς (Σέλτικ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γκέκας (Σαμσουνσπορ), Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μήτρογλου (Ατρόμητος)

Προγνωστικά EURO 2012: Η Πολωνία θέλει να κάνει καλή αρχή μπροστά στο κοινό της, αλλά και η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Με την εικόνα που έχουμε για τις δύο ομάδες πρώτη επιλογή το (χαμηλό) under (1.48) και για δεύτερη η ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki