Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη εκδοχή του παλιού ΠΑΣΟΚ»

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη εκδοχή του παλιού ΠΑΣΟΚ»

 
«H συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης είναι η λύση για το πρόβλημα της χώρας» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή που παρέθεσε στους δημοσιογράφους του Mega Όλγα Τρέμη και τον Παύλο Τσίμα.
Όπως επεσήμανε, κάθε κόμμα που πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό και στη Δημοκρατία πρέπει να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «σπάσουν το δίπολο», καταφεύγοντας στο ΠΑΣΟΚ, ως έναν «τρίτο πόλο» σε αυτού του είδους τον πολιτικό διχασμό.
Σχετικά με ένα ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί μόνο από τα δύο αυτά κόμματα και ότι χρειάζονται όλα τα κόμματα «στο δρόμο, σε μια ώρα σημαντικών αποφάσεων» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να βρεθούν σχήματα που να μοιραστούν την ευθύνη».
«Για μένα το τελικό κριτήριο είναι πώς η χώρα θα διαμορφώσει μια εθνική στρατηγική, θα διαπραγματευθεί στην Ευρώπη και διεθνώς, θα φτάσει σε μια λύση η οποία θα είναι ασφαλής και θα προσφέρει στον πολίτη κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο σε σχέση με αυτά που έχει, περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη προοπτική, καλύτερο εισόδημα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει και οι άλλοι από έξω να θεωρούν ότι διαπραγματεύονται και συμφωνούν με μια χώρα η οποία εκπροσωπείται νομίμως, εκπροσωπείται κανονικά, εκπροσωπείται από όλες τις δυνάμεις που επηρεάζουν την εθνική πορεία.
Άρα δε μπορεί να είναι έξω από αυτή την ευθύνη, για παράδειγμα ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω ότι αναγκαστικά ένα από τα δυο αυτά κόμματα θα είναι πρώτο, θα δούμε τι θα πει ο ελληνικός λαός. Δημοσκοπήσεις ξέρουμε. Αλλά πάντως κανένα κόμμα που πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό, στη δημοκρατία και εκπροσωπεί τμήμα του ελληνικού λαού δε μπορεί να είναι έξω από αυτή την ευθύνη. Διότι δε θα μας αφήσουν και οι άλλοι να έχουμε αυτή την πολυτέλεια», είπε ο κ. Βενιζέλος.
Σχετικά με την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους χειρισμούς της απέναντι στην Ευρώπη, πρόσθεσε: «Ήμασταν υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε για το καλό της χώρας με μία συντηρητική δεξιά Ευρώπη στην πλειοψηφία και οι επιλογές που έγιναν δεν είναι επιλογές που απηχούσαν τη δική μας αντίληψη, αλλά το έσχατο σημείο συμβιβασμού σε μία σκληρή διαπραγμάτευση».
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το κόμμα ως «τη χειρότερη εκδοχή του παλιού ΠΑΣΟΚ».
«Δεν μιλάω για τον απλό ψηφοφόρο, μιλάω για συντεχνιακά δίκτυα, μιλάω για συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες στην πραγματικότητα θέλουν να ανακόψουν οποιαδήποτε αλλαγή η οποία ανοίγει ευκαιρίες για νέους ανθρώπους και για την οικονομία, ευκαιρίες δικαιοσύνης κι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki