Ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ, η διακυβέρνηση στη ΝΔ…

 Ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ, η διακυβέρνηση στη ΝΔ…

Του Νίκου Παπαδάκη
Μετά το πέρας του θυμικού ήρθε η ώρα της λογικής ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος. Αν κάποιος, πριν την 6η Μαϊου, σας έλεγε αυτά τα αποτελέσματα, αυτό που θα σας έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη θα ήταν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (27%) και το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ(12%). Αθροιστικά όμως το 41% ήταν το αναμενόμενο ποσοστό των δύο κομμάτων της 6ης Μαϊου. Μπορούν πια να σχηματίσουν την κυβέρνηση που επιδίωκαν, με τον λαό όμως να….
πετυχαίνει την ταυτοποίηση των δύο αυτών κομμάτων. Κανείς δεν μιλάει πια μόνο για το ΠΑΣΟΚ ή μόνο για την ΝΔ, είναι η τελευταία ευκαιρία του παλιού να σώσει κάτι και η ευκαιρία της απομυθοποίησής του, ακόμα και από αυτούς που έβαλαν τον φόβο πάνω από την ελπίδα.
Ποιοί όμως ήταν αυτοί;
1) Στους ανθρώπους πάνω από 65, το ποσοστό της ΝΔ ήταν 48% και του ΣΥΡΙΖΑ 19%, ενώ σε όλες τις άλλες ηλικίες ήταν μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με μέσο όρο 6%.
2) Οι νοικοκυρές έδωσαν 40% ΝΔ και οι αγρότες 36%, όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα τους ανέργους που έδωσαν 38%.
Ο ενεργός πληθυσμός λοιπόν που νιώθει περισσότερο στο πετσί του την κρίση, ήθελε την αλλαγή ενώ ο ανενεργός πληθυσμός -που έχασε μεν από την κρίση αλλά φοβάται μήπως χάσει και το πενιχρό κομπόδεμά του- έδωσε μια ευκαιρία στο παλιό.
Όλοι όμως είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε αυτή την κυβέρνηση περιμένοντας τα αδύνατα από αυτή. Για αυτό το λόγο λοιπόν θα αποτύχει και θα είναι το κύκνειο άσμα για τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα τα οποία στις επόμενες εκλογές -που δεν θα αργήσουν- θα διαλυθούν δίνοντας την ευκαιρία για μια αλλαγή που ελπίζω να έχει στην αρχή της την απλή αναλογική και στο τέλος της, την ριζική συνταγματική αλλαγή!
hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki