Ο Βύρων Πολύδωρας τοποθετεί την Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνος στο... γραφείο του!


Μετακλητή υπάλληλος της Βουλής η κόρη του Πολύδωρα…

Πολύδωρας διορίζει... Πολύδωρα ή το ορθότερο Βύρων Πολύδωρας τοποθετεί την Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνος στο... γραφείο του. Η μία από τις δίδυμες κόρες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προέδρου της Βουλής (κατά την προεκλογική περίοδο) κυρία Μαργαρίτα Πολύδωρα διορίσθηκε, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου (όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. 344). Η νεαρή Μαργαρίτα, υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος και προηγουμένως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα (όταν ήταν βουλευτής), αφού υπάρχει νόμος που επιτρέπει τις προσλήψεις μετακλητών.

***
Στο ίδιο φύλλο της κυβερνήσεως υπάρχουν και άλλοι διορισμοί μετακλητών σε γραφεία πρώην Προέδρων της Βουλής, που διορίζονται με υπογραφή του νυν Προέδρου της Βουλής. Στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πεστάλνικου, για παράδειγμα διορίζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι οι Β.Β. και η Αικ. Π. και ο κ. Φ. Σ.Ακόμη στο ίδιο ΦΕΚ υπάρχουν διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Άμυνας ( ο κ. Λ. Μ.) και στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

***
Ως ένα «παιδί δραστήριο και παράλληλα αντιδραστικό», χαρακτηρίζει την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, ο προπονητής της κ. Γκεόργκι (Γιώργος) Πομάσκι, βουλγαρικής καταγωγής. Όπως είπε σε συνεργάτη μου η Βούλα δεν έχει καμία σχέση με τα πολιτικά, είναι ανώριμη και εάν ήταν ρατσίστρια δεν θα επέλεγε βουλγαρικής καταγωγής προπονητή: «Είναι ένα παιδάκι, κατατρομαγμένο μ΄ αυτό που έγινε», είπε συγκεκριμένα.

***

Το σχόλιό της πάντως για τα «κουνούπια του Νείλου και τους Αφρικανούς», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο προπονητής της μάλιστα αποκάλυψε σε συνεργάτη μου ένα επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Βούλα Παπαχρήστου για να δείξει την αφηρημάδα και την ανωριμότητά της. Συγκρούστηκε... μετωπικά, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Ολυμπιακό Στάδιο μ΄ ένα έφηβο αθλητή που έτρεχε στο ίδιο... κουλουάρ μ΄ αυτήν. Και οι δύο πήγαν στο νοσοκομείο με ελαφρά διάσειση.

***
Ή έκθεση με τα εκλογικά έσοδα και έξοδα του κ. Θ. Τζήμερου, αρχηγού του κόμματος«Δημιουργία ξανά!» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στο τεύχος οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Τα έσοδα του κ. Τζήμερου ήταν συνολικά 75.557,46 ευρώ και προέρχονται από εισφορές, κουπόνια και ενισχύσεις- δωρεές. Το ίδιο ποσό αναγράφεται και για τα εκλογικά του έξοδα. Ενδιαφέρον έχει πόσο στοίχισε η εκτύπωση των ψηφοδελτίων του κόμματος .Πόσο; Περίπου 13.000 ευρώ), ενώ άλλα 1.600 ευρώ, δαπανήθηκαν για μπλουζάκια με λογότυπο και κονκάρδες.

***
Έξω από τη Μύκονο βρέθηκε ξαφνικά το απόγευμα της Τετάρτης η τουρκική φρεγάτα«Γκόγκοβα». Καλοκαιράκι βλέπετε, η Μύκονος θεωρείται από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς και η τουρκική φρεγάτα, κάνοντας μία βόλτα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από διάφορα νησιά, όπως Μήλο, Αντίπαρο, Φολέγανδρο κτλ. βρέθηκε στα στενά μεταξύ Τήνου και Μυκόνου. Βεβαίως την παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα η φρεγάτα «Λήμνος» και αναμένεται να υπάρξει διάβημα διαμαρτυρίας.

***
Εάν εξαιρέσει κανείς την επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου, την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Αντ. Σαμαράς, η σύζυγός του κυρία Γεωργία Σαμαρά δεν έχει κάνει καμία έως τώρα επίσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο. Είναι τόσο διακριτική και ευγενική, που δεν θέλει, μου είπαν οι συνεργάτες της, να πηγαίνει στο Μαξίμου.

***
Ορισμένοι από τους νέους ένοικους του Μεγάρου Μαξίμου, στενοί συνεργάτες του κ.Αντ. Σαμαρά, ψάχνουν τώρα να βρουν χώρο να κρυφτούν. Τι συμβαίνει; Ο Πρωθυπουργός είναι φανατικός αντικαπνιστής και δεν επιτρέπει σε κανέναν το κάπνισμα. Έλα, όμως που ορισμένοι θεριακλήδες δεν μπορούν χωρίς τσιγάρο. Πρόκειται για τους κκ.Κεδίκογλου, Μπούρα και Λαζαρίδη, που «κρύβονται», όπως έμαθα στον... ακάλυπτο χώρο για να καπνίσουν. Όχι ο κ. Μουρούτης, πρόλαβε και έκοψε το κάπνισμα.

***
Στο Μέγαρο Μαξίμου ως γνωστόν δεν υπάρχει πλέον μαγειρείο, αφού καταργήθηκε (και μαζί μ΄ αυτό και οι κατσαρόλες) με απόφαση του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών. Τι γίνεται όμως όταν ο Πρωθυπουργός θέλει να παραθέσει γεύμα/ δείπνο σε κάποιο επίσημο, όπως θα συμβεί την Πέμπτη, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ.Μπαρόζο. Ε, προτείνεται κάποιο κοντινό ξενοδοχείο.

***
Πυρετός συσκέψεων και συνεδριάσεων τις τελευταίες ημέρες στο ΠαΣοΚ. Πέραν των γνωστών, αν και απλώς διορισμένων μέχρι στιγμής οργάνων, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, επιχείρησε την Τετάρτη να διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του με την ελπίδα ότι θα δώσει κίνητρο για κινητοποίηση σε κάποια από τα ως γνωστό «απρόθυμα» στελέχη. Έτσι, επιχείρησε να βρει κάποιο κριτήριο για τη συμμετοχή στελεχών σε μία ακόμα κομματική σύσκεψη.

***
Ποιο ήταν αυτό το κριτήριο; Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης, τους υποψήφιους που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές. Όχι όμως όλους αλλά εκείνους που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς στις περιφέρειες όπου το ΠαΣοΚ έμεινε χωρίς εκπροσώπηση. Από το κριτήριο και μόνον μπορεί να καταλάβει κανείς τι προσδοκίες δικαιολογεί μία τέτοια σύσκεψη

***
« God helps those who help themselves», δηλαδή επί το ελληνικότερον, «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Αυτό είπε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο παλιός συμφοιτητής αλλά και ανταγωνιστής του στην Οξφόρδη κ. Τσαρλς Κόλινς. Ανταγωνιστής; Θα σας εξηγήσω παρακάτω.

***
Ο κ. Κόλινς είναι ο αναπληρωτής Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Είδε χθες τον κ. Στουρνάρα μετά από χρόνια. Ζήτησε μέτρα 11,5 δισ. ευρώ, αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Δεσμεύτηκε για την υποστήριξη των ΗΠΑ τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. «Πριν από 31 χρόνια ήταν τα αστέρια της Οξφόρδης και συναγωνίζονταν για τις τιμητικές διακρίσεις του πανεπιστημίου» θυμάται παλιός συμφοιτητής τους. Τρεις δεκαετίες μετά αυτό που χρειάζεται η ελληνική πλευρά είναι η… συμπαράσταση. Και οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να την προσφέρουν γιατί το τελευταίο που θα ήθελε το οικονομικό επιτελείο του Ομπάμα είναι μια μείζονα κρίση σε κράτος της ευρωζώνης λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki