Η αλήθεια για τα πρόστιμα των φοροφυγάδων



Στο δυσθεώρητο ποσό των 32.877.742 ευρώ φτάνουν τα χρέη προς το δημόσιο για 39χρονο μπατίρη επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται επιπλέον για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Φυσικά, δεν "εφαγε" 33 εκατομμύρια, γιατί αν τα 'τρωγε, τώρα θα ήταν στη ζούγκλα του Αμαζονίου και...
δεν θα περίμενε να τον συλλάβουν.
Αλλά, αυτό το περιστατικό δείχνει την ηλιθιότητα του όλου συστήματος επιβολής προστίμων, που ένας άφραγκος μπατίρης, που το πολύ πολύ να φοροδιέφυγε 10-20 χιλιάδες ευρώ, να βρίσκεται ως οφειλέτης 33 εκατομμυρίων κι αυτά να συνυπολογίζονται στα ανείσπρακτα των 42 δις κι οι ξένοι να μας κράζουν ότι έχουμε να εισπράττουμε 42 δις και εισπράξαμε μόνο 7 εκατομμύρια! 
Ε, πώς να εισπράξουμε όταν τα 42 δις είναι υπέρογκα πρόστιμα, 1.000 μεγαλύτερα από τη συνολική περιουσία κάθε φοροφυγά;  Το να πιάνεις έναν ταλαίπωρο κουλουρτζή, που δεν έκοψε απόδειξη για 100 κουλούρια (γλίτωσε δηλαδή 5 ευρώ από το ΦΠΑ) και να του βάζεις πρόστιμο 1 εκατομμύριο ευρώ, είναι χαζομάρα, δεν είναι φορολογική πολιτική. 

Ο 39χρονος, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του νέου, τροποποιημένου νόμου 3943/11 για «μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο», σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του ποινικού κώδικα για «εγκλήματα τελούμενα κατ΄ εξακολούθηση».
Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ΄ εξακολούθηση, καθώς επίσης και για φοροδιαφυγή κατ΄ εξακολούθηση με τη μορφή μη απόδοσης ΦΠΑ.

ταχαλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki