Ο γέρων Παΐσιος και ο elder Pastitsios

 Ο γέρων Παΐσιος και ο elder Pastitsios

του Στρατή Μαζίδη
Μεγάλη διάσταση αρχίζει και λαμβάνει το θέμα της σελίδας του facebook που εμπαίζει το γέροντα Παΐσιο, αυτή τη σεβαστή μορφή της Ορθοδοξίας με τον κοροϊδευτικό – εξευτελιστικό τίτλο “γέρων Παστίτσιος – elder Pastitsios”.
Φυσικά η ύπαρξη της σελίδας είναι γνωστή από καιρό αλλά κάποιοι παρουσίασαν την ύπαρξή της ως αποκάλυψη. Τώρα πως αποκαλύπτεις κάτι που είναι δημόσιο και ήδη γνωστό είναι άλλο ζήτημα.
Αλλά μιας και ήρθε το θέμα στην επικαιρότητα, ας πούμε δύο κουβέντες.
Ο γέροντας Παΐσιος και ο βίος του είναι γνωστός στους πιστούς και ευλαβείς χριστιανούς. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω αλλά να μάθω για αυτόν από φίλους που τον είχα επισκεφθεί καθώς επίσης από σχετικά βιβλία.
Είναι απολύτως σεβαστό ότι ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του όσον αφορά τα θρησκευτικά του πιστεύω. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συνταχθεί με το Χριστό ο οποίος πρώτα από όλα είπε “όστις θέλει”. Όποιος δε θέλει, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι. Ο καθένας μας λοιπόν κάνει τις επιλογές του και εγκαταλείποντας το μάταιο τούτο κόσμο θα διαπιστώσει πόσο δίκιο είχε ή όχι.
Είναι όμως απαράδεκτο να εμπαίζεται η θρησκευτική πίστη συνανθρώπων μας και μάλιστα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με τέτοια ηλίθια και προσβλητικά κατασκευάσματα. Διότι δεν είναι μόνο η αποκρουστική εικόνα του προσώπο ενός γέροντα με αντικατάσταση των φυσικών χαρακτηριστικών με κυμά, μπεσαμέλ και χοντρό μακαρόνι, είναι και η βεβήλωση της ιερής εικόνας της Παναγίας που κρατά τον Ιησού στην αγκαλιά της. Αυτό ας το “αποκαλύψουμε” εμείς. Στο κεφάλι του Χριστού μια αρνίσια κεφαλή και στην Παναγία μακαρόνια.
Και το θλιβερό είναι να βλέπεις φίλους σου που έχουν υποτίθεται επίπεδο να μετέχουν σε αυτές ενεργότατα. Ναι ξέρω, ένα αστείο είναι όπως όλα σε αυτή τη ζωή και φτάσαμε στον πάτο που είμαστε τώρα.
Όπως και να χει, κάποια στιγμή θα γίνει το ταμείο για τον καθένα μας. Άρα και για αυτούς και δε θα ήθελα με τίποτε να ήμουν στη θέση τους. Επίσης πολλές φορές έρχεται λογαριασμός και σε αυτή τη ζωή. Τέλος πάντων…
Έχω όμως μια απορία. Θα τολμούσαν να κάνουν το ίδιο μμμμμμ π.χ. με το Μωάμεθ;
freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki