Δείτε πώς «πιάστηκε» η Nokia για παραπλανητική διαφήμιση (video)



H εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Έμοιαζε πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και, όντως, ήταν. Το διαφημιστικό σποτ έδειχνε έναν άνδρα να βιντεοσκοπεί με το κινητό του τη φίλη του, ενώ κάνουν ποδηλατάδα. Σκοπός να δείξει την υπεροχή του νέου της μοντέλου Lumia 920, του πρώτου Windows Phone 8 smartphone της εταιρείας, έναντι των ανταγωνιστικών smartphones χάρη στην τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (Optical Image Stabilization).
Ωστόσο, οι ειδικοί του site τεχνολογίας The Verge παρατήρησαν κάτι πολύ παράξενο: μια αντανάκλαση στο 35ο δευτερόλεπτο της διαφήμισης, που αποδεικνύει ότι κατά τη διάρκειά της χρησιμοποιήθηκε επαγγελματική κάμερα, χωρίς βέβαια να γίνεται η απαραίτητη σχετική διευκρίνιση.
Όπως ήταν φυσικό, δεν άργησε να προκληθεί σάλος, με αποτέλεσμα η Nokia να αναγκαστεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρεται ότι: «Στην προσπάθεια να δείξουμε τα πλεονεκτήματα της οπτικής σταθεροποίησης εικόνων, δημιουργήσαμε ένα βίντεο που εξομοιώνει όσα μπορούμε να επιτύχουμε με την τεχνολογία OIS. Το βίντεο δεν τραβήχτηκε με Lumia 920. Τουλάχιστον, όχι ακόμη. Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση που προκαλέσαμε».

Πάντως μόνο οι αφελείς θα πίστευαν ότι η Nokia στεναχωρήθηκε πολύ για τον σάλο που προκλήθηκε. Τέτοια τσάμπα διαφήμιση σίγουρα δεν την περίμενε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki