Στο... 22 δεν κάηκε ο Αμπιντάλ



Ο Ερίκ Αμπιντάλ νίκησε τις προβλέψεις, τον καρκίνο και μακροημέρευσε στη Μπαρτσελόνα, φορώντας τον αριθμό, με τον οποίο από το 1995, κανείς δεν στέριωσε στο «Καμπ Νόου».

Στις 28 Ιουνίου του 2007 η Μπαρτσελόνα πλήρωσε για να τον κάνει δικό της 14 εκατ. ευρώ στη Λιόν. Η μεταγραφή του Ερίκ Αμπιντάλ δεν ήταν από αυτές που θα σκορπούσαν το ενθουσιασμό στις τάξεις των Μπλαουγκράνα οπαδών. Ο Γάλλος αμυντικός ουδέποτε υπήρξε ο παίκτης που θα πουλούσε φανέλες. Ωστόσο, η απόκτηση του ισχυροποίησε σε μεγάλο βαθμό τα μετόπισθεν των Καταλανών.
Οι Κουλέ (σ.σ.: προσωνύμιο της Μπαρτσελόνα) βέβαια με το που είδαν ποιον αριθμό επέλεξε εκείνο το καλοκαίρι, έβαζαν στοιχήματα για το πόσο γρήγορα θα κουνούσε μαντήλι ως αποτυχημένος και θα κινούσε για άλλες πολιτείες. Τουλάχιστον όσοι μπορούσαν να μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία της ομάδας τους και αισθάνονταν μία μεγάλη φοβία για το εν λόγω νούμερο.
Πιθανώς ακόμα και ο ίδιος ο Αμπιντάλ να μην έπαιρνε το 22 ,εάν γνώριζε την… κατάρα που το συνοδεύει από το 1995 και έπειτα. Βλέπετε όποιος το φόρεσε, δεν μπόρεσε να στεριώσει στο «Καμπ Νόου» ή ακόμα και εκείνοι που έμειναν κάμποσα χρόνια (π.χ. Φρανκ ντε Μπουρ) πραγματοποίησαν μέτριες σεζόν.

Την περίοδο 1995-96, το φόρεσε για πρώτη φορά ο τερματοφύλακας Χουλέν Λαποτέγκι ο οποίος έπιασε πάτο με τα Μπλαουγκράνα. Εκτοτε ακολούθησαν οι Ρόμπερτ Προσινέτσκι (1996-’97), Μίκαελ Ράιζινγκερ (1997-’98), Γκμπένκα Οκουνόβο (1998-’99), Φρανκ ντε Μπουρ (1999-’00), Ζεοβάνι (2001-’03), Λουίς Γκαρσία (2003-’04), Ντεμέτριο Αλμερτίνι (2004-’05), Χαβιέ Σαβιόλα (στη δεύτερη θητεία του 2006-’07).

Το φοβερό με την περιπτωση του Αμπιντάλ ήταν πως με το 22 όχι απλά δεν... κάηκε, αλλά κατάφερε να συνεχίσει να το φοράει ακόμα και μετά την τρομερά δύσκολη περιπέτεια υγείας (όγκος στο συκώτι) που πέρασε πέρσι το Μάρτιο. Οπότε ο Γάλλος βγήκε νικητής από την αρρώστια, ξόρκισε την κατάρα και τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα μία διετία.

Οι... χαμένοι Ανρί, Τουρέ


Βέβαια δεν είναι μόνο ο Αμπιντάλ, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την… κατάρα των αριθμών, αλλά και τα άλλα δύο αποκτήματα της Μπάρτσα εκείνης της χρονιάς, Τιερί Ανρί και Γιάγια Τουρέ. Ο πρώτος δεν φοβήθηκε ούτε την πρόκληση ούτε τη σύγκριση και επέλεξε το 14 που θεωρείται… στοιχειωμένο από την εποχή που το είχε τιμήσει ο Γιόχαν Κρόιφ, καθώς κανείς άλλος δεν μπήκε στη διαδικασία να τολμήσει να ιδρώσει τη φανέλα του Ιπτάμενου Ολλανδού. Σίγουρα δεν ήταν αποτυχημένος, όταν έφυγε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε ανάλογα με τις ικανότητες του.



Και ο Γιάγια Τουρέ έχει όμως τη δική του πρόκληση να αντιμετωπίσει, μιας και οι προηγούμενοι, Ουίνστον Μπογκάρντε (1998-’00) και Φιλίπ Κριστανβάλ (2001-’03) που δοκίμασαν την τύχη τους με το νούμερο 17, κούνησαν γρήγορα… μαντήλι. Για τον Ιβοριανό δεν μπορείς να πεις πως δεν βοήθησε στα τρία χρόνια που έμεινε στη Μπάρτσα, μα σίγουρα δεν λησμονήθηκε όταν έφυγε.


gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki