Είναι Χριστούγεννα και τα πρωινά γίνονται όλο και πιο όμορφα! Ειδικά αν χιονίζει!!!
Τι θα λέγατε, αν συνοδεύαμε και την κάθε μας πρωινό με μία αξέχαστη γευστική εμπειρία, διαφορετικού καφέ;
Παρακάτω θα βρείτε διάφορες συνταγές για δική σας απόλαυση!
Δυνατός καφές με λευκή σοκολάτα ή Λευκή σοκολάτα με δυνατό καφέ;
Υλικά
70 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κούπα(ες) γάλα
120 γρ. καφές εσπρέσο ή
235 γρ. δυνατός καφές
70 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κούπα(ες) γάλα
120 γρ. καφές εσπρέσο ή
235 γρ. δυνατός καφές
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Πριν πάρει βράση κατεβάζω από τη φωτιά και ανακατεύω ζωηρά με σύρμα ή χρησιμοποιώντας μιξεράκι, μέχρι να σχηματιστεί αφρόγαλο. Μοιράζω το αφρώδες γάλα της λευκής σοκολάτας σε 2 κούπες και περιχύνω κάθε κούπα με τη μισή ποσότητα εσπρέσο ή δυνατού καφέ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Πριν πάρει βράση κατεβάζω από τη φωτιά και ανακατεύω ζωηρά με σύρμα ή χρησιμοποιώντας μιξεράκι, μέχρι να σχηματιστεί αφρόγαλο. Μοιράζω το αφρώδες γάλα της λευκής σοκολάτας σε 2 κούπες και περιχύνω κάθε κούπα με τη μισή ποσότητα εσπρέσο ή δυνατού καφέ.
Aρωματικός καφές με λικέρ
Υλικά
1 δόση καφέ espresso
½ κ.τ.σ. με κανέλα, γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο σε σκόνη
γάλα ή κρέμα γάλακτος (κατά βούληση)
50 ml λικέρ της αρεσκείας μας
1 δόση καφέ espresso
½ κ.τ.σ. με κανέλα, γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο σε σκόνη
γάλα ή κρέμα γάλακτος (κατά βούληση)
50 ml λικέρ της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Aνακατεύουμε τον καφέ με τα μπαχαρικά και τον ετοιμάζουμε όπως συνήθως.
Τον σερβίρουμε προσθέτοντας το γάλα και το λικέρ.
Aνακατεύουμε τον καφέ με τα μπαχαρικά και τον ετοιμάζουμε όπως συνήθως.
Τον σερβίρουμε προσθέτοντας το γάλα και το λικέρ.
Καφές με μπαχάρια
Υλικά
500 ml γάλα
1 περικάρπιο βανίλιας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας
2 σπόρους κάρδαμο
400 γρ. ζεστός φρέσκος καφές (έτοιμος)
4 κουταλιές σιρόπι ινδικής καρύδας
μαύρη ζάχαρη για το ντεκόρ
500 ml γάλα
1 περικάρπιο βανίλιας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας
2 σπόρους κάρδαμο
400 γρ. ζεστός φρέσκος καφές (έτοιμος)
4 κουταλιές σιρόπι ινδικής καρύδας
μαύρη ζάχαρη για το ντεκόρ
Διαδικασία
Βάλτε το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικα στην φωτιά αφού προηγουμένως έχετε σκίσει την βανίλια και έχετε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχετε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους του κάρδαμο και το αφήνετε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περνάτε έπειτα το γάλα απο σινουά και το βάζετε στο ειδικό σκεύος για να κάνετε αφρόγαλο ή το χτυπάτε με μιξεράκι του φραπέ.
Ανακατέψτε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράστε το σε 4 μεγάλα ποτήρια, βάλτε και το αφρόγαλο απο πάνω και τέλος ρίξτε λίγη μαύρη ζάχαρη πάνω στον αφρό.
Βάλτε το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικα στην φωτιά αφού προηγουμένως έχετε σκίσει την βανίλια και έχετε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχετε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους του κάρδαμο και το αφήνετε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περνάτε έπειτα το γάλα απο σινουά και το βάζετε στο ειδικό σκεύος για να κάνετε αφρόγαλο ή το χτυπάτε με μιξεράκι του φραπέ.
Ανακατέψτε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράστε το σε 4 μεγάλα ποτήρια, βάλτε και το αφρόγαλο απο πάνω και τέλος ρίξτε λίγη μαύρη ζάχαρη πάνω στον αφρό.
Αρωματικός καφές με κανέλα και τζίντζερ!
Υλικά
6 κ.σ αλεσμένος καφές
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ τριμμένη κανέλα
6 φλυτζάνια νερό
6 κ.σ αλεσμένος καφές
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ τριμμένη κανέλα
6 φλυτζάνια νερό
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το καφέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και την κανέλα.
Τα βάζουμε σε ένα φίλτρο για καφέ και τον ψήνουμε στη μηχανή για γαλλικό καφέ.
Σερβίρουμε με ξυλάκια κανέλα και λίγο ακόμα ξύσμα πορτοκάλι.
Στο καφεδάκι σας μπορείτε να προσθέσετε και γάλα ή λίγη ζαχαρίνη.
Ανακατεύουμε το καφέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και την κανέλα.
Τα βάζουμε σε ένα φίλτρο για καφέ και τον ψήνουμε στη μηχανή για γαλλικό καφέ.
Σερβίρουμε με ξυλάκια κανέλα και λίγο ακόμα ξύσμα πορτοκάλι.
Στο καφεδάκι σας μπορείτε να προσθέσετε και γάλα ή λίγη ζαχαρίνη.
ΠΗΓΗ: koketa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου