Ημερίδα για τη σεξουαλική υγεία στη Θεσσαλονίκη



Με περίπου 500 νέα κρούσματα το χρόνο «τρέχει» το Ειτζ στην Ελλάδα, εντείνοντας την ανησυχία για την εξάπλωση της νόσου. Την ίδια στιγμή, μόνο ένα μικρό ποσοστό γυναικών κάνει σωστή εφαρμογή των μεθόδων πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (π.χ. τεστ Παπανικολάου), ενώ κάποιες μορφές αυτού του καρκίνου πλήττουν και τους άντρες.
   Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Υγεία: Οσα θα θέλατε να ρωτήσετε…», που διοργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. , στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.
   Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ, Θόδωρο Δαρδαβέση, το ανδρικό προφυλακτικό αποτελεί αξιόπιστο μέσο αντισύλληψης και προστασίας έναντι σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, αλλά η αποτελεσματικότητά του βρίσκεται σε συνάρτηση με την υπευθυνότητα του χρήστη και την επιδεξιότητα εφαρμογής.
   Στο μέτωπο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με τον καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΑΠΘ, Θόδωρο Αγοραστό, μόνο οργανωμένα σε εθνικό επίπεδο προγράμματα μαζικού προληπτικού πληθυσμιακού ελέγχου έχουν πιθανότητες επιτυχίας όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki