Εκτάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος στη Θέρμη, προκειμένου να καλλιεργηθούν από πολίτες, παραχωρεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στόχος να εκπαιδευτούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες γύρω...
από την βιολογική γεωργία, αλλά και να παράγουν τα δικά τους ποιοτικά προϊόντα. Η συνολική έκταση του αγροκτήματος που θα διαθέσει το πανεπιστήμιο στη Γεωπονική Σχολή, είναι 100 στρέμματα, τα οποία θα χωριστούν σε ίσες μερίδες των 100 τ.μ. για κάθε καλλιεργητή που θα δηλώσει ενδιαφέρον, καταβάλλοντας το ετήσιο συμβολικό ενοίκιο των 120 ευρώ.
Οι καλλιεργητές θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν για προσωπική τους χρήση τα λαχανικά της αρεσκείτας τους, λαμβάνοντας συμβουλευτική υποστήριξη από τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής και από γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ανεξάρτητη παροχή νερού άρδευσης σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, ενώ οι καλλιέργειες θα γίνονται αποκλειστικά με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το συμβολικό ενοίκιο θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος και την εκπαίδευση των φοιτητών. Η χρήση της καλλιέργειας θα έχει διάρκεια, αρχικά, ένα έτος, ενώ μελλοντικά, θα παραχωρηθούν και άλλες εκτάσεις, εάν κριθεί αναγκαίο.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση.
Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842, από 9:00-14:00 από Δεύτερα έως και Παρασκευή, καθώς και στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ http://eco.auth.gr/.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση picus@auth.gr, τηλεφωνικά στο 2310473842, με φαξ στο 2310473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος.
on-news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου