100 χρονών έγινε ο Ινδός πρώην Mr Κόσμος



Δεν καπνίζει και δεν έχει ακουμπήσει σχεδόν ποτέ στη ζωή του αλκοόλ. Ο Μανόχαρ Άιτς, Μr Universe Body Building του 1952, γιόρτασε τα 100ά του γενέθλια και αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας του.

Η ευτυχία και μία ζωή ήρεμη χωρίς εντάσεις, είναι κατά τον Άιτς τα μυστικά για μία καλή και μακρά ζωή, αφού και ο ίδιος δεν πέρασε όπως εξομολογείται με αφορμή τα γενέθλιά του, λίγα στη ζωή του.

Ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις του, ο 100χρονος θυμάται τα φτωχικά του παιδικά χρόνια στη Βεγγάλη.

Γρήγορα του κέρδισε το ενδιαφέρον η γυμναστική και ειδικά η τόνωση των μυών, που τον οδήγησε και στην ενασχόλησή του με το Body Building.

Το 1942 κατετάγη στην βασιλική Αεροπορία, ενώ λίγα χρόνια αργότερα φυλακίστηκε επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση.

"Εκεί προπονήθηκα σοβαρά. Έκανα προπόνηση για 12 ώρες την ημέρα, χωρίς να έχω καν εξοπλισμό. Αυτό με οδήγησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα", λέει.

Ο Άιτς απελευθερώθηκε το 1947 και έκτοτε βασανιζόταν να βγάλει ακόμα και τα προς το ζην για την γυναίκα και τα παιδιά τους.

Ακολούθησε η συμμετοχή του σε αρκετούς διαγωνισμούς, με κορυφαία διάκρισή του αυτή του 1952, που τον έκανε και ευρύτερα γνωστό.

Όπως λέει, ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πέρυσι δεν του επιτρέπει να προπονείται όσο θα ήθελε και να σηκώνει βάρη, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι έχει εγκαταλείψει τη γυμναστική.

Πάντως, η συμβουλή του για τους νεότερους είναι να προσπαθούν να έχουν μία ζωή χωρίς εντάσεις και προβλήματα και να κάνουν καλή διατροφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki