Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα πληροφόρησης για τη Διά Βίου Μάθηση και την Επαγγελματική Κατάρτιση την Πέμπτη, στο υπουργείο Εργασίας.



Ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το όνομά του λοιπόν είναι step.gov.gr και το απαντάμε ολόκληρο στο διαδίκτυο ως www.step.gov.gr.

Είναι ενημερωτικός κόμβος ο οποίος προσφέρει ενημέρωση για προγράμματα που αφορούν τη δια βίου μάθηση και την ενίσχυση της απασχόλησης, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση των ανέργων -και ειδικότερα των νέων- στην κατάρτιση και την αγορά εργασίας.

Στον κόμβο παρέχονται πληροφορίες για τα προγράμματα που προσφέρουν όλα τα υπουργεία, καθώς και για προγράμματα που υλοποιούνται από τους συναφείς φορείς (ΚΕΚ, ΙΕΚ κ.λπ.), ενώ παρέχονται και υπηρεσίες δικτύωσης μεταξύ των μελών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων για την εφαρμογή της απασχόλησης ήταν οι δυσκολίες πρόσβασης στην πληροφόρηση, που αντιμετώπιζαν οι ενδιαφερόμενοι", ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη 30 προγράμματα κατάρτισης από τα οποία έχουν ήδη ωφεληθεί 245.000 άνεργοι και μπορούν να ενταχθούν σε αυτά ακόμη 165.000.

Επιπλέον, ένας ακόμα αριθμός, αυτός των 400.000, είναι εκείνος που τον αφορούν τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στη σημασία αυτών των προγραμμάτων και υποστήριξε ότι χωρίς αυτά "η ανεργία, που βρίσκεται σήμερα στο 17%, θα είχε υπερβεί το 20% και, χωρίς αυτά, και οι άνεργοι που είναι σήμερα περί το 1 εκατ. θα είχαν υπερβεί το 1,3 εκατ."

Την άποψη ότι το έλλειμμα πληροφόρησης αποτελούσε μέχρι σήμερα το σοβαρότερο εμπόδιο για την εφαρμογή των προγραμμάτων διατύπωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας, ότι με τη λειτουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βελτιώνεται και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι "σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας".

"Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί χώροι στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν τα στεγανά τους όταν υπάρχει κοινός στόχος", τόνισε στην τοποθέτησή της η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φ. Γεννηματά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki