Το πραγματικό πρόσωπο του μακελάρη της Τουλούζης

 Το πραγματικό πρόσωπο του μακελάρη της Τουλούζη

Τα νέα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στη δημοσιότητα σκιαγραφούν όλο και πληρέστερα το προφίλ του νεαρού που έσπειρε τον τρόμο και το θρήνο σε ολόκληρη τη Γαλλία και συγκλόνισε την κοινή γνώμη στην Ευρώπη επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα του φυλετικού μίσους.
Μοχάμεντ Μεράχ. Ετών 24. Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1988 στην Τουλούζη, σύμφωνα με το Associated Press. Γάλλος υπήκοος Αλγερινής υπηκοότητας. Αυτά είναι τα στοιχεία της ταυτότητας του. Της έντυπης. Το πρόσωπο πίσω από τις στυγερές δολοφονίες στο εβραϊκό σχολείο της Τολούζης, όμως, φαίνεται να είναι μια πολύ πιο σύνθετη προσωπικότητα.
Ο ίδιος δήλωνε μαχητής της Αλ Κάιντα. Χαρακτήρισε τους φόνους που διέπραξε αντίποινα για το θάνατο παιδιών στην Παλαιστίνη από εβραϊκά πυρά. Ήταν μέλος μιας 15μελούς ομάδας ισλαμιστών φονταμενταλιστών σαλαφιστών, των Ιπποτών της Δόξης.
«Δεν είναι ο μεγαλόσωμος άνδρας με την παχιά γενειάδα, είναι πια κλισέ αυτό» αναφέρει ένας γείτονας του Μεράχ στο πρακτορείο Reuters. Αυτοί που τον γνώριζαν μιλούν για έναν ήπιων τόνων, ευγενικό άνδρα που αγαπούσε το ποδόσφαιρο, τις μηχανές και όχι ιδιαίτερα θρησκευόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθειες δυο φορές να ενταχθεί στο γαλλικό στρατό, το 2008 και το 2010 αλλά τον απέρριψαν.
Ταξίδεψε δυο φορές στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και οι αφγανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης για κατασκευή βομβών στην Κανταχάρ το 2007 αλλά δραπέτευσε της φυλακής σε μια ομαδική απόδραση Ταλιμπάν λίγους μήνες αργότερα.
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Μεράχ βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για αρκετά χρόνια αλλά ποτέ δεν έπραξε κάτι αξιόποινο για να συλληφθεί.
Όταν η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα του, προτού σκοτωθεί ο Μεράχ στην έφοδο εκείνη αρνήθηκε να του μιλήσει λέγοντας ότι «δεν μπορεί πια να το επηρεάσει καθόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki