Αντιδράσεις από όσους έλυσαν το Γ4 της Φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις

 Πανελλαδικές: Αντιδράσεις από όσους έλυσαν το Γ4 της Φυσικής


Συνεχίζεται η αναστάτωση μετά την ακύρωση μιας ερώτησης στο μάθημα της φυσικής, στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγίες στους βαθμολογητές να επιμερίσουν τις επτά μονάδες που θα έπαιρνε η ερώτηση που ακυρώθηκε, στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα του ίδιου θέματος. Υπάρχουν ωστόσο μαθητές που λένε ότι κατάφεραν να λύσουν τη συγκεκριμένη άσκηση και θεωρούν ότι αδικούνται.
Έντονες διαμαρτυρίες από μαθητές που κατάφεραν να λύσουν το Γ4 θέμα της φυσικής έχει προκαλέσει η ακύρωσή του και ο επιμερισμός των 7 μονάδων που του αναλογούν στα υπόλοιπα ερωτήματα του ίδιου θέματος. Η κεντρική επιτροπή εξετάσεων ακύρωσε το θέμα μετά από επισήμανση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ότι στο συγκεκριμένο θέμα η διατύπωση ήταν ασαφής και οδηγούσε σε επιστημονικό λάθος.
Όσοι υποψήφιοι έφθασαν σε σωστή λύση επειδή δεν έλαβαν υπόψη την ασάφεια της διατύπωσης αισθάνονται τώρα αδικημένοι γιατί αφιέρωσαν πολύ χρόνο στο θέμα που ακυρώθηκε, χρόνο πολύτιμο σε μια εξέταση που τα θέματα και πολλά σε όγκο ήταν και υψηλού επιπέδου.
Σε νεότερη ανακοίνωσή του το υπ. Παιδείας διευκρινίζει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τις Οδηγίες προς τα Βαθμολογικά Κέντρα είναι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki