Sexting: "Μόδα είναι θα περάσει"????



Το φλέρτ με τα μάτια ποτέ δε θα χάσει τη μαγεία και τη μοναδικότητά του, ισχυριζόμαστε εμείς οι ρομαντικοί. Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζει να γίνεται ψηφιακό, σκληρό ακόμη και κυνικό;

Το sexting, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει και μάλιστα με άγριες και επεκτατικές διαθέσεις.
Το "sexting" ζει μέρες δόξας παρόλο που θεωρείται από πολλούς ένα επικίνδυνο χόμπι. To σίγουρο είναι ότι έχει μεταφέρει το φλερτ σε άλλα επίπεδα.
Τι κάνεις; Στέλνεις μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου αλλά και αποκαλυπτικές φωτογραφίες μέσω του κινητού σου. Παραλήπτης; Σύντροφος, σύζυγος, φίλος, άγνωστος.
Ίσως κανονίσεις και κάποιο ραντεβού, ίσως όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη στιγμή της ανταλλαγής των μηνυμάτων, οι ηθικές αναστολές είναι πια παρελθόν.
Σύμφωνα με έρευνα του Teenage Research Unlimited, το 22% των εφήβων κοριτσιών και το 18% των αγοριών έχει στείλει γυμνές του φωτογραφίες σε φίλους ή γνωστούς, ή τις έχουν δημοσιεύσει οι ίδιοι στο διαδίκτυο, ενώ συνολικά το ένα τρίτο των νέων ηλικίας 20-26 ετών  έχει ακολουθήσει τη μόδα του sexting.
 
Ο όρος έγινε γνωστός στη Βρετανία και την Αμερική το 2005, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διαδοθεί ευρέως και στον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά και -σε πολλές περιπτώσεις- να τον καταστρέψει.
Όταν το sexting "μπήκε" στη Βουλή
Ας θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που το sexting απέβη καταστροφικό. Ο αμερικανός βουλευτής των Δημοκρατικών Anthony Weiner το καλοκαίρι του 2011 παραδέχτηκε δημόσια ότι είχε ακατάλληλες συνομιλίες με γυναίκες σε chatrooms και ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχε ανταλλάξει μηνύματα και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου με έξι γυναίκες, που είχε γνωρίσει στο internet. Αποτέλεσμα; Η δημόσια κατακραυγή και η παραίτησή του.
Φυσικά δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.  Oύτε κατάφερε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγείν. Ίσα- ίσα, έχει συμβεί το αντίθετο.

Snapchat: Ο νέος "προστάτης" του sexting
Για να μην "καούν' λοιπόν και άλλοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και πάσης φύσεως άπιστοι, δημιουργήθηκε μια νέα εφαρμογή για να προστατεύει τον αποστολέα που φλερτάρει.
Με την εφαρμογή Snapchat, που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το App Store, ο αποστολέας ορίζει εξ αρχής πόσα δευτερόλεπτα επιθυμεί η φωτογραφία του να εμφανίζεται στο κινητό του παραλήπτη. Το όριο είναι τα δέκα δευτερόλεπτα, ενώ το ελάχιστο είναι 3. Μόλις περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα, η φωτογραφία αυτοκαταστρέφεται.
Μάλιστα, εάν ο τελευταίος προσπαθήσει να την κρατήσει με screenshot, ο αποστολέας ειδοποιείται για αυτή την ενέργεια με γραπτό μήνυμα (βέβαια, είναι πλέον αργά για να κάνει κάτι...)
Γι' αυτό το λόγο, η πολιτική απορρήτου της εφαρμογής ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για το περιεχόμενο που ανταλλάσσεται μεταξύ χρηστών φέρουν οι ίδιοι και κανένας άλλος, γιατί προφανώς αν υπάρχει και η δυνατότητα να βγάλεις τη φωτογραφία που εμφανίζεται στο κινητό σου με άλλη κάμερα.

Ειδικοί Vs sexting
Το κυριότερο ερώτημα είναι το γιατί υπάρχει αυτή η έκρηξη στο sexting, ενώ αντίθετα το "τετ-α- τετ φλερτ" εμφανίζει μειωμένα ποσοστά.
Όπως έχει πει χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Σεξολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Ρωμανός, "Πρόκειται για ένα νέο είδος ερωτικής προσέγγισης, χωρίς φλερτ και περισσότερες δεσμεύσεις. Η τεχνολογία έχει εισχωρήσει και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Τόσο η έλλειψη χρόνου για να ασχοληθούμε με το αντίθετο φύλο όσο και το γεγονός ότι οι περισσότεροι αποφεύγουμε να δοθούμε συναισθηματικά οδηγούν στο κυνήγι της σαρκικής και μόνο απόλαυσης. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι τόσες πολλές που κανείς δε θέλει περισσότερες υποχρεώσεις. Οι άνθρωποι αρκούνται πλέον στο να περνάνε καλά και αναζητούν λίγες στιγμές ηδονής".

"Μόδα είναι θα περάσει"; Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι...
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki