Σιχαίνομαι τους υποκριτές πολιτικούς που «σταύρωσαν» την Παπαχρήστου

 Σιχαίνομαι τους υποκριτές πολιτικούς που «σταύρωσαν» την Παπαχρήστου

Γράφει ο Αργύρης Κωστάκης
Τι απίστευτη ανοησία! Πόση ανωριμότητα μπορεί να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος! Ούτε μια στάλα επίγνωση για το τι σημαίνει να είσαι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας!
Η Βούλα Παπαχρήστου -περί αυτής ο λόγος- ρίχτηκε, όμως, στην πυρά από κάποιους, επίσης, ανόητους ανθρώπους. Και δεν θα ξεχάσει μέχρι τα βαθιά της γεράματα (πιστεύω) αυτό το τραγικό βίωμα. Να αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου για αυτό -το επισημαίνω- το απαράδεκτο σχόλιο που αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο. Έστω κι αν, όπως…….
ισχυρίζονται κάποιοι, ήταν υπό μορφή ενός ανεκδότου του συρμού.
Το ρατσιστικό σχόλιο, είναι ρατσιστικό σχόλιο. Και όταν, μάλιστα, προέρχεται από μία πρωταθλήτρια της Ολυμπιακής ομάδας έχει άλλο ειδικό βάρος.
Οι αρμόδιοι περί τα αθλητικά πράγματα -αλήθεια πόσοι απ’ αυτούς έχουν τρέξει λίγα μέτρα ή έχουν κάνει λίγη γυμναστική την τελευταία εικοσαετία;- αποφάσισαν να «αποκεφαλίσουν» την 23χρονη αθλήτρια. Αντιλαμβανόμενοι τι κακό κάνουν στην ψυχή ενός κοριτσιού.
Γνωρίζοντας τους κόπους και τις θυσίες, τη σκληρή προπόνηση αυτής της κοπέλας που, μάλιστα, εγκατέλειψε το σχολείο για να αγγίξει το ονειρό της.
Δεν αρκέστηκαν στο προφανές και το λογικό. Να την επιπλήξουν πολύ αυστηρά και δημοσίως, να εξαντλήσουν κάθε πειθαρχική τιμωρία εντός του εσωτερικού της χώρας, αλλά για το Θεό όχι να την αποκλείσουν από τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Αυτό είναι κτηνώδες. Είναι η επιτομή της αμετροέπειας.
Δεν γνωρίζω τη Βούλα Παπαχρήστου. Απλώς με συγκίνησε βαθιά η περιπετειά της και, κυρίως, με εξόργισε η υποκρισία των πολιτικών. 
Να υποθέσουμε ότι η Παπαχρήστου είναι όντως -όπως διαδίδεται- φίλα προσκείμενη στη Χρυσή Αυγή. Και λοιπόν;
Το ελληνικό κράτος με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου επιτρέπει την ύπαρξη και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Φυσικά και βδελύσσομαι τις απόψεις και τις θέσεις αυτού του κόμματος. Όμως, μέχρι εκεί. Από τη στιγμή που είναι επίσημο κόμμα και μάλιστα κοινοβουλευτικό, οφείλω να το αναγνωρίσω ως πολίτης και ως δημοσιογράφος. Όσο για τους πολιτικούς παλιάτσους που κόπτονται για το άθλιο σχόλιο της Παπαχρήστου, θα θυμούνται ότι το 2000 κρυφογελούσαν ή μετέφεραν οι ίδιοι στις παρέες τους το «ανεκδοτάκι» που «εξηγούσε» γιατί βγήκε πρώτος ο Κεντέρης, σε εκείνη τη θρυλική κούρσα με αντιπάλους αμερικανούς και αφρικανούς σπρίντερ στο διεθνές τουρνουά. «Γιατί τον κυνηγούσαν επτά μαύροι» ήταν η «χιουμοριστική» απάντηση.
Ή θέλετε να θυμηθούμε το προσβλητικό «αλβανός τουρίστας» στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Και τόσα άλλα για τους πόντιους ή τις ξανθιές.
Και για τα ακόμη πιο σοβαρά. Οι τζιτζιφιόγκοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής διαμηνύουν ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα δεν απέκλειε την Παπαχρήστου από τους αγώνες, θα το έκαναν αυτοί γιατί το σχόλιο της αντιβαίνει τη διεθνή Ολυμπιακή Χάρτα. 
Τι μας λέτε; Η Κίνα που διοργάνωσε τους αγώνες του 2008, μόλις είκοσι χρόνια πριν δεν είχε δολοφονήσει πάνω από 5,000 αθώους ανθρώπους στην πλατεία Τιενανμέν;
Αρκετές από τις εταιρίες χορηγούς των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου δεν ευθύνονται για θανάτους ανθρώπων και γιγαντιαίες οικολογικές καταστροφές;
Και πόσοι από τους «Αθάνατους» δεν ελέγχονται για σκάνδαλα κάθε είδους, χρηματισμό, ανηθικότητα, εκμετάλλευση ανθρώπων και δεν μπορώ να φανταστώ για τι άλλο.
Ακόμη και δικοί μου άνθρωποι από την οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους μου παρότι γνωρίζουν πολύ καλά τις δημοκρατικές πολιτικές θέσεις μου, τι άνθρωπος είμαι και το πάθος μου για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, καθώς και την αδυναμία μου από παιδί στην αφρικανική φυλή, απορούν γιατί από την πρώτη στιγμή υπερασπίζομαι τη Βούλα Παπαχρήστου.
Διευκρινίζω ότι υπερασπίζομαι την αθλήτρια Παπαχρήστου και στηλιτεύω την αντιαθλητική χωρίς νόημα απόφαση των ελληνικών αθλητικών Αρχών. Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις της Παπαχρήστου, της οποία το επίμαχο σχόλιο που αναπαρήγαγε ήταν ελεεινό. Και σιχαίνομαι τους υποκριτές πολιτικούς που σταύρωσαν ένα 23χρονο κορίτσι.
Για το τέλος εύχομαι στην Παπαχρήστου να έχει όντως, όπως λέει, μετανοήσει και η συγνώμη της να είναι ειλικρινής. Αλλιώς την περιμένει μια ζωή γεμάτη «αγκάθια». Τη συμβουλεύω να προπονηθεί σκληρά και να ματώσει στους στίβους, όπως κάνει από παιδί και όταν κατακτήσει ξανά μετάλλιο – που της το εύχομαι ολόψυχα- να μη φωτογραφηθεί με κανέναν κουστουμαρισμένο χοντρό παράγοντα ή πολιτικό απατεώνα, που μόνο τότε θα τρέξει γιά να καρπωθεί τη νίκη της.
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki