Μαϊμού επίδομα τυφλότητας έπαιρναν 8 στους 10

 Μαϊμού επίδομα τυφλότητας έπαιρναν 8 στους 10

Μετά από επανέλεγχο που προχώρησε το ΙΚΑ, σε συνεργασία με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), στο πλαίσιο εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας, διαπιστώθηκε πως μόνο το 17,6% των επιδοματούχων τυφλότητας Πρόνοιας, στην περιοχή του Νομού Ζακύνθου δικαιούντο πραγματικά το επίδομα.
Το ΙΚΑ προχώρησε σε επανέλεγχο, μέσω των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.
Στον έλεγχο κλήθηκαν 388 «τυφλοί. Δεν προσήλθαν 146 άτομα. Συνεπώς εξετάστηκαν 221. Τα αποτελέσματα της επανάκρισης των 221 περιπτώσεων επιδοματούχων τυφλότητας που προσήλθαν έχουν ως εξής:
Τυφλοί εφ΄ όρου ζωής: 34 Τυφλοί για ένα έτος: 5 Όχι τυφλοί: 182 Ποσοστό τυφλών: 17,65% Ποσοστό μη τυφλών: 82,35%
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε (το οποίο σαφώς είναι υψηλότερο καθότι δεν προσήλθε το 37,63% των κληθέντων) επιβεβαιώνει το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και επιτάσσει την άμεση επανάκριση όλων των επιδοματούχων σε περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki