Σχολική κατάληψη στη Θεσσαλονίκη με απίστευτο αίτημα



Ξεκίνησαν οι πρώτες καταλήψεις σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη δύο μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ποια τα αιτήματα των μαθητών...

Ενώ δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί δύο εβδομάδες μαθημάτων, οι πρώτες καταλήψεις έκαναν την εμφάνισή τους στη συμπρωτεύουσα.

Με πληθώρα αιτημάτων από τους μαθητές, εννιά γυμνάσια και λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης τελούν από την Τετάρτη υπό κατάληψη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Αγγελιοφόρου", στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισαν να φτάνουν οι λίστες των αιτημάτων και ορισμένα εξ αυτών φαίνεται να στερούνται σοβαρότητας.

Υπήρξαν μαθητές που διέκοψαν τα μαθήματά τους για να διεκδικήσουν, ανάμεσα στα άλλα, παγκάκια στις αυλές, αίθουσα καπνιστηρίου και πίνακες μαρκαδόρου.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητικές καταλήψεις φέρνουν στην επιφάνεια σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα, όπως η απουσία των αναγκαίων υποδομών και καθηγητών.

Κρυφό σχολειό... λόγω κατασκευών

Από την άλλη πλευρά, 52 μαθητές λυκείου παρακολουθούν μαθήματα στην αίθουσα του κατηχητικού, στην εκκλησία των Πεύκων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του σχολείου.

Το λύκειο χθες Τετάρτη τελούσε υπό κατάληψη από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για τη στέγαση στην αίθουσα του ναού - η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το λύκειο και έχει διαμορφωθεί γι' αυτό το σκοπό από το δήμο - ενώ προέβαλαν και άλλα αιτήματα, που αφορούν την έλλειψη υλικού για πειράματα φυσικής-χημείας, τη μεταφορά μαθητών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, την τοποθέτηση σχολικού φύλακα και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

"Τα παιδιά που παρακολουθούν μάθημα στην εκκλησία αυλίζονται σε έναν ανοιχτό χώρο, χωρίς περίφραξη, και πηγαινοέρχονται στο λύκειο για να ψωνίσουν από το κυλικείο", επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πεύκων, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, τονίζοντας πως ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών συγκάλεσε προχτές σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Πεύκων για το κτιριακό.

"Μας είχαν υποσχεθεί ότι οι τέσσερις νέες αίθουσες θα είναι έτοιμες στο τέλος Νοέμβρη. Στην προχτεσινή σύσκεψη μας είπαν ότι εκκρεμεί η άδεια από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για να μπει ο εργολάβος. Περιμένουμε απάντηση σε τρεις ημέρες", πρόσθεσε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki