Jay Ohrberg: Οι δημιουργίες του για την έβδομη τέχνη


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου σήμερα,  επιστρέψαμε μετά από έναν ολόκληρο μήνα απουσίας. Ελπίζω και εσείς να καταφέρατε να ξεφύγατε για λίγο από την πόλη και να ξεκουράσατε το σώμα και το πνεύμα σας. Εάν όχι δεν πειράζει, ψάξτε καθημερινά μικρά παραθυράκια που να σας χαλαρώνουν, για παράδειγμά τώρα πάρτε το καφέ το χυμό το ποτό σας ή ότι άλλο επιθυμείτε και απορροφηθείτε σ’ αυτό το χαρούμενο θέμα με τις κινηματογραφικές και ιδιαίτερες φωτογραφίες. 
Το σημερινό μας άρθρο είναι εμπνευσμένο από την ταινία «του καλοκαιριού» που δεν είναι άλλη από τον Batman. Θα ταξιδέψουμε μερικά χρόνια πίσω και θα ρίξουμε μια ματιά στο έργο του διάσημου σχεδιαστή του Hollywood Jay Ohrberg.
Για όσους δεν τον γνωρίζουν, εν συντομία θα πω πως Ohrberg είναι ο βασικός σχεδιαστής αυτοκινήτων για ταινίες και σίριαλ μπορεί να δημιουργήσει ότι πιο απίθανο και περίεργο μπορεί να φανταστεί κανείς. Τη δουλειά του, την έχουμε θαυμάσει στον Batman, στο Dukes Of  Hazzard, στο The Great Race Car  1και2, στο Bonnie and Clyde, στο Herbie the Love Bug και σε αμέτρητες άλλες παραγωγές του Hollywood. Νομίζω πως δε χρειάζονται άλλα λόγια, απολαύστε τις δημιουργίες του… 
Θα ξεκινήσουμε με τα διασημότερα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν σε ταινίες του Batman:
Batman Returns BatmissileBatmobileBatmobile
Batman Returns Batmobile Shield1995 Batman Forever Batmobile1995 Batman Forever Batmobile
 
Batman Returns Duck-mobileBatman Returns Batski Boat 
Και συνεχίζουμε με θρυλικά οχήματα άλλων ταινιών:
Death Race 2000 - Bull Car Death Race 2000 - Alligator CarFlintstones Cars
Flintstones CarsFlintstones CarsThe Great Race Car 3
  
Woody Allen's Sleeper Car  
Εκτός όμως από τα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν για την μεγάλη αλλά και τη μικρή οθόνη ο Jay Ohrberg έχει δημιουργήσει απίθανα θεματικά αυτοκίνητα, επειδή όμως δεν θέλω να σας κουράσω θα αναφερθούμε σ αυτά μια άλλη φορά, να είστε σίγουροι, γιατί έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.
Να έχουμε ένα όμορφο φθινόπωρο και να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε!
Ραντεβού σε μια βδομάδα.
Της Μαρίας Θεοφράστου
maria@epitrohon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki