Νέα καταιγίδα φόρων στα ακίνητα

 Νέα καταιγίδα φόρων στα ακίνητα

 
«Αδίκημα» που επιφέρει βαρύτατα «πρόστιμα» θα θεωρείται από το 2013 η κατοχή ακινήτων και οι ιδιοκτήτες θα αντιμετωπίσουν νέες «διώξεις» προκειμένου να εξοφλήσουν στην εφορία 3 δισ. ευρώ, τα οποία πρέπει να πληρώσουν γιατί τόσα χρόνια σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… τρόικα.
Με βάση τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου οι ανατροπές στη φορολογία ακινήτων, όπως αναφέρει η Real News, θα είναι οι εξής:
-Καθιερώνεται αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματος από ακίνητα με συντελεστή 10% για ετήσια μισθώματα έως 12.000 ευρώ και 33% για μεγαλύτερα μισθώματα. Ο συμπληρωματικός φόρος επί των μισθωμάτων, που ανέρχεται σε 1,5% επί του μισθώματος για τις κατοικίες και σε 3% για τις κατοικίες άνω των 300 τ.μ. και τους επαγγελματικούς χώρους διατηρείται.
-Επιβάλλεται φόρος 20% στην υπεραξία από την πώληση ακινήτων.
– Καταργούνται μεταξύ άλλων οι φοροαπαλλαγές που προέβλεπαν έκπτωση φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων, αλλά και για τα ενοίκια.
-Ενσωματώνεται στη νομοθεσία η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι και επιθυμούν να το διαχωρίσουν από το λογαριασμό του ρεύματος, μπορούν να προσέλθουν στη ΔΥΟ, να καταβάλουν 50 ευρώ και να βεβαιωθεί στο όνομά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki