τα Do και Don't όταν βγαίνεις ραντεβού




Ήσασταν καιρό σε σχέση. Χωρίσατε. Και τώρα, αφού περάσατε και απολαύσατε την single and fabulous φάση σας, νιώθετε έτοιμη να βγείτε ξανά ραντεβού. Γιατί όμως νιώθετε ότι έχετε ξεχάσει "πως γίνεται";

Μήπως φοβάστε πως τα flirting skills σας έχουν "σκουριάσει"; Μη φοβάστε τίποτα, απλώς διαβάστε παρακάτω.
DON'T: Μην θεωρήσετε δεδομένο ότι οι «κανόνες» του φλερτ έχουν αλλάξει
Ναι, η γη κινείται ακόμα και ο κόσμος άλλαξε από τη στιγμή που χωρίσατε – αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο φαντάζεστε. Οι όροι του ερωτικού παιχνιδιού είναι ακόμα οι ίδιοι όσον αφορά στον τρόπο: αγόρι γνωρίζει κορίτσι, στο κορίτσι αρέσει το αγόρι και αν συμβεί και το αντίστροφο, αγόρι και κορίτσι βγαίνουν ραντεβού. Αν τα πράγματα πάνε καλά τότε αυτοί ζουν καλά και εμείς καλύτερα κι αν όχι τότε το κορίτσι γνωρίζει άλλο αγόρι. Όπως καταλαβαίνετε μοιάζει περισσότερο με ποδήλατο (αν μάθετε μια φορά δεν το ξεχνάτε ποτέ) παρά με πυρηνική φυσική.
DO: Δώστε στον πρώην σας το χώρο του
Δεν είναι απαγορευτικό δύο άνθρωποι που υπήρξαν ζευγάρι, κάποιες φορές να καταλήγουν απλώς φίλοι (εντάξει σκληρό αλλά μπορεί να συμβεί!). Ναι, ένα ρομάντζο που δεν λειτούργησε μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη φιλία. Που βρίσκεται η παγίδα; Αν και οι δύο βγαίνετε με καινούργιους ανθρώπους, οι οποίοι νιώθουν κάπως άβολα με τα «φιλικά» σας ενσταντανέ, τότε τα πράγματα παύουν να είναι τόσο εύκολα και εσείς μπορείτε να βρεθείτε μπερδεμένη σχετικά με το τι αισθάνεστε. Εάν έχετε πάρει την απόφαση να προχωρήσετε, τότε πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσετε με τον πρώην σας.
DO: Βγείτε με κάποιον που δεν είναι ο «τύπος» σας
Ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε: πριν προσπαθήσετε να βρείτε κάποιον, ο οποίος είναι καρμπόν του πρώην σας (ναι, λέμε αυτόν που σας ράγισε την καρδιά), βάλτε κάτω από το μικροσκόπιο τους μέχρι τώρα ερωτικούς συντρόφους σας. Πάντα βγαίνατε με μεγαλύτερους; Πιείτε ένα ποτό με κάποιον νεότερο. Σας ελκύουν οι πιο εσωστρεφείς άνδρες; Δοκιμάστε να βγείτε με έναν πιο εξωστρεφή. Σίγουρα, μπορεί να μην εξελιχθεί στον έρωτα της ζωής σας αλλά θα σας κάνει να καταλάβετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς σε ένα σύντροφο και τι έχετε μάθει να αποδέχεστε απλώς από ...συνήθεια.
DO: Κάντε την πρώτη κίνηση
Οκ, καταλαβαίνουμε πως είστε εκτός δράσης εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά αν σας ελκύει ένας άνδρας για πρώτη φορά μετά το χωρισμό σας και τα πράγματα δεν δείχνουν να οδηγούν κάπου εκτός από το να ανταλλάσσετε βλέμματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε είναι στο χέρι σας. Κάντε την πρώτη κίνηση. Ξέρουμε ότι είναι κάπως τρομαχτικό αλλά είναι και απολύτως αποτελεσματικό. Δείτε το πιο απλά: θα πιείτε ένα ποτό και θα φλερτάρετε. Το θετικό είναι πως αν τελικά σας απογοητεύσει δεν θα χάσετε το βράδυ σας, κοιτώντας κάποιον ο οποίος απλά «δεν σας κάνει» και θα ρίξετε το βλέμμα σας… αλλού!
DO: Συζητήστε το με τους φίλους σας
Αν δεν ξέρετε πως ακριβώς να συμπεριφερθείτε σε ένα ραντεβού (γιατί το τελευταίο που βγήκατε ήταν πριν 5 χρόνια), μην διστάσετε να το συζητήσετε με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Μπορούν να σας βοηθήσουν με το τι να φορέσετε, που να πάτε ή τι στο καλό σήμαινε αυτό το μήνυμα που σας έστειλε.
DON'T: Μην υπερ-αναλύετε τα πάντα
Όταν έχετε συνηθίσει να είστε με έναν άνθρωπο, τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης του, είναι κάπως δύσκολο να γνωρίσετε και να επικοινωνήσετε με έναν νέο (και επομένως άγνωστο). Εντάξει, τα πράγματα πάντα είναι πιο περίπλοκα στα πρώτα ραντεβού, δώστε του όμως το χρόνο που χρειάζεται για να σας καταλάβει –και εσείς εκείνον. Κι αν ακόμα και τότε τα πράγματα δεν λειτουργούν τότε μην χάνετε το χρόνο σας και βρείτε κάποιον που να σας ταιριάζει καλύτερα.
DON'T: Μην τον/την συγκρίνετε
Τη στιγμή που προσπαθείτε να ανακαλύψετε αν αξίζει να κάνετε σχέση με τον άνθρωπο που μόλις γνωρίσατε, υπάρχει ο κίνδυνος να συγκρίνετε τη σχέση αυτή με την προηγούμενη. Αν όμως οι συνθήκες δεν σας είναι καθόλου οικείες (ερωτευτήκατε τον πρώην σας κεραυνοβόλα, ενώ τώρα δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο) μην πανικοβάλλεστε. Έχετε ωριμάσει, είναι διαφορετικός ο χρόνος, ο χώρος και φυσικά ο άνθρωπος.
DON'T: Μην χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο για να το ξεπεράσετε
Αν πιάσετε τον εαυτό σας να βγαίνει με κάποιον, μόνο και μόνο για να περάσετε ευχάριστα τις άδειες ώρες σας, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω. Όσο κι αν σας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση το να βγαίνετε με κάποιον που ενδιαφέρεται για εσάς (ενώ εσείς όχι), αν δεν μπορείτε να ανταποδώσετε τα συναισθήματα επειδή δεν είστε έτοιμη, υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφέρετε τα απωθημένα από την παλιά σας σχέση στην καινούρια. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στο κάρμα, σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε αυτό που δεν σας αρέσει να σας κάνουν.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki