Oσοι θέλουν θα πληρώνουν το «χαράτσι»

 Oσοι θέλουν θα πληρώνουν το «χαράτσι»

Οσοι καταναλωτές δεν θέλουν, δεν θα πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Αυτή την ενημέρωση έχει κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ στα πρακτορεία της μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική την επιβολή και είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης.
Και πριν από τη δικαστική απόφαση οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν μόνο το ποσό για την κατανάλωση ρεύματος
Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένει επίσημη πληροφόρηση -εντολές- από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.
Μέχρι χθες δεν είχε λάβει κάποια σχετική ενημέρωση. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχει εκδοθεί αυτή η δικαστική απόφαση, η οποία μάλιστα προειδοποιεί την εταιρεία με την επιβολή προστίμου στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί, η διοίκηση προχώρησε στην προαναφερόμενη ενέργεια.
Μόνο το ρεύμα
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται πως και πριν από τη δικαστική απόφαση οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Πάντως, όποιος καταναλωτής έχει λάβει στον λογαριασμό του το ειδικό τέλος ακινήτων και θέλει να το πληρώσει, η ΔΕΗ δεν θα το αρνηθεί. Δηλαδή όσοι είναι να πληρώσουν τη δεύτερη ή την τρίτη δόση του ΕΕΤΗΔΕ κι έχουν στα χέρια τους λογαριασμούς, μπορούν να το πράξουν.
Αγνωστο παραμένει επίσης για το αν η ΔΕΗ θα συνεχίζει στους λογαριασμούς που εκδίδει να υπολογίζει και να χρεώνει το ειδικό τέλος, καθώς επίσης το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη δώσει σχετικές εντολές.
Εξάλλου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανήρτησε χθες στην ιστοσελίδα της επιστολή του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, ο οποίος κάνει γνωστή την πρόθεση της εταιρείας να αυξήσει από την 1η Ιανουαρίου τα τιμολόγια λόγω της κατάργησης, με απόφαση της Κομισιόν, της δωρεάν διάθεσης δικαιωμάτων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η ΔΕΗ θα πρέπει να ενσωματώσει το κόστος εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα κοστολογικά δεδομένα της, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Ζερβός κάνει λόγο για συνακόλουθες μεταβολές στις τιμές ρεύματος στους τελικούς καταναλωτές όλων των τάσεων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki