Στη δημοσιότητα στοιχεία 90.000 χρηστών


Χιλιάδες πληροφορίες διαδικτυακών διευθύνσεων διέρρευσαν στο Internet, ύστερα από επίθεση χάκερ στη Σουηδία. Ο επιδέξιος χάκερ κατάφερε να αποσπάσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό περισσότερων από90.000 e-mail.

Όπως έγινε γνωστό, ο χάκερ «sc3a5j», εισέβαλλε στο λογαριασμό Twitter του ακροδεξιού βουλευτή William Petzall, δημοσιεύοντας τις πληροφορίες e-mail περισσότερων από 90.000 χρηστών. Ο βουλευτής αρνήθηκε ότι είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο χάκερ  σε σουηδική εφημερίδα, η κίνησή του αυτή έγινε με σκοπό να πείσει τους χρήστες του διαδικτύου να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς τους και ποτέ να μην συνδέονται με τα ίδια στοιχεία σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Όπως εξηγεί : «Οι περισσότερες ιστοσελίδες δεν είναι ασφαλείς. Γι’αυτό οι χρήστες δεν πρέπει να δίνουν τους ίδιους κωδικούς. Πως νομίζεται ότι κατάφερα να μπω στους λογαριασμούς τους στο Twitter;».

Εικάζεται ότι ο ίδιος έχει εισβάλλει στο μεγαλύτερο σουηδικό μπλοκ, ενώ τα στοιχεία που έχει αποσπάσει μπορεί να αφορούν σε 200.000 λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki