Αθήνα : Αρπαζαν μεγάλα ποσά υποσχόμενοι κληρονομίες


Χρήστες του διαδικτύου, στους οποίους ανέφερε ότι είχαν κληρονομήσει τεράστιες περιουσίες ή είχαν κερδίσει μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια στο εξωτερικό, εξαπατούσε διεθνές κύκλωμα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Αρπαζαν μεγάλα ποσά υποσχόμενοι κληρονομίες
Οι δράστες, σε μία μόνο περίπτωση κατάφεραν να εξαπατήσουν 58χρονο Έλληνα και να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 203.960 ευρώ. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία, όλοι τους αλλοδαποί.
Τα μέλη του κυκλωματος έστελναν σε χρήστες του διαδικτύου e - mails για την εκταμίευση υπέρογκων χρηματικών ποσών από «δήθεν» κληρονομιές ή κέρδη από συμμετοχή τους σε διεθνή τυχερά παιχνίδια, αλλά για την μεταφορά ζητούσαν να τους καταθέσουν διάφορα ποσά σε τραπεζικό τους λογαριασμό.
Μάλιστα οι εμπνευστές της απάτης, για να πείσουν τα θύματά τους έστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «τίτλους» τραπεζικών ιδρυμάτων της Αφρικής, στους οποίους αναγράφονταν το όνομα του, ως δικαιούχο του χρηματικού ποσού της κληρονομιάς.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 49χρονος Νιγηριανός, ένας 37χρονος από το Καμερούν και τρεις υπήκοοι Ερυθραίας, 27, 31 και 22 ετών.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki