10 αστέρια για την Μπάρτσα!




Η Μπαρτσελόνα δεν αρκείται μόνο στην «παραγωγή» ταλέντων και στην αγορά παικτών με εγνωσμένη αξία. Η καταλανική sport.es δημοσίευσε μια λίστα με 10 παίκτες, ως επί το πλείστον νεαρούς και ταλαντούχους, τους οποίους η ομάδα του Γκουαρδιόλα παρακολουθεί και το gazzetta.gr τους παρουσιάζει! Σε αυτούς, περιλαμβάνονται και οι πιο... γνωστοί Τιάγκο Σίλβα και Γκάρεθ Μπέιλ, καθώς και ο 31χρονος Τόνιο Ροντρίγκες, μια επιλογή με διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους.

Τιάγκο Σίλβα
Το όνομα του κεντρικού αμυντικού της Μίλαν έχει ακουστεί και στο παρελθόν για την Μπαρτσελόνα, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αναζητά έναν κεντρικό αμυντικό κλάσης. Η σταθερότητά του, καθώς και η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια τον κάνουν να θεωρείται από τους εκλεκτούς του Καταλανού τεχνικού για την Μπάρτσα, ενώ έχει ήδη δοκιμαστεί στις συνθήκες πίεσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη φανέλα των Ροσονέρι και έχει σκοράρει μέσα στο «Καμπ Νόου», στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Γκάρεθ Μπέιλ
Ο Ουαλός διανύει εξαιρετική χρονιά με την Τότεναμ και είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για τις υψηλές... πτήσεις της. Στους Σπερς παίζει αριστερά από τη μέση και μπροστά, ωστόσο οι Ισπανοί θεωρούν πως στα χέρια  του Γκουαρδιόλα μπορεί να μετατραπεί σε εξαιρετικό φουλ μπακ, με τις επιθετικές αρετές για να βοηθήσει την ανάπτυξη της Μπάρτσα. Οι υψηλές απαιτήσεις της Τότεναμ ωστόσο αποτελούν μεγάλο εμπόδιο και ο Σάντρο Ροσέλ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να ξοδέψει έναν «σκασμό» λεφτά για τον παίκτη.
Ζόρντι Άλμπα
Ο Άλμπα αποτελεί προϊόν των συστημάτων υποδομής της Μπάρτσα, ωστόσο ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Βαλένθια. Γεννημένος το 1989, ο βραχύσωμος μπακ-χαφ θεωρείται ποδοσφαιριστής ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται, ενώ η δουλειά του με τον Έμερι τον έχει βοηθήσει να βελτιωθεί και αμυντικά. Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τους Καταλανούς, ενώ τον «γλυκοκοιτάζει» και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έντεν Χάζαρντ
Ο εικοσάχρονος Βέλγος αποτελεί μία από τις φετινές αποκαλύψεις του Σαμπιονά και ήδη η Λιλ πρέπει να σκέφτεται πώς θα τον εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο! Ο Ζιντάν έχει συμβουλέψει τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον αποκτήσει, ανεβάζοντας έτσι τις μετοχές του! Η παρουσία της Λιλ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει βοηθήσει τον δημιουργικό μέσο, ο οποίος δείχνει ικανός να φτάσει ψηλά. Για την απόκτησή του έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ήδη ομάδες από την Αγγλία, όπως η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Τότεναμ.

Εστεμπάν Ανδράδα
Σύμφωνα με τους Καταλανούς αποτελεί στόχο της Μπαρτσελόνα εδώ και αρκετό καιρό, καθώς οι Καταλανοί έχουν εντοπίσει στο πρόσωπό του χαρακτηριστικά μεγάλου τερματοφύλακα, με πολλές προοπτικές βελτίωσης. Ο εικοσάχρονος, διεθνής με την ομάδα U-20της Αργεντινής, αγωνίζεται στη Λανούς και το 2010 είχε ακουστεί ότι βρίσκεται μια ανάσα από τη Βαρκελώνη, με την Μπάρτσα να περιμένει πλέον από τον σύλλογο της Αργεντινής να κατεβάσει τις απαιτήσεις του.

Τόνιο Ροντρίγκες
Αποτελεί λύση που συνδυάζει... τιμή και απόδοση. Ο 31χρονος γκολκίπερ της Ρασίνγκ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι Καταλανοί μπορούν να βρουν στο πρόσωπό του αξιόλογη λύση. Έχει φάει τα γήπεδα με το... κουτάλι και δείχνει σταθερός, τουλάχιστον ως εναλλακτική λύση.

Βίκτορ Ρουίς
Ο Γκουαρδιόλα έχει αναφερθεί στο όνομά του 22χρονου με πολύ κολακευτικά λόγια στο παρελθόν, τονίζοντας ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Ο κεντρικός αμυντικός από τη Βαρκελώνη αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στις μικρότερες ομάδες της Μπάρτσα, όπου έφτασε μέχρι τη δεύτερη  και από φέτος είναι παίκτης της Βαλένθια, όπου αποτελεί βασική επιλογή του Ουνάρι Εμερί. Έχει περάσει και μία χρονιά από τη Νάπολι.

Όσκαρ ντος Σάντος
Θεωρείται ως ένα από τα βραζιλιάνικα «διαμάντια» που προκύπτουν κατά καιρούς. Ο εικοσάχρονος πολυσύνθετος μέσος σημείωσε τρία γκολ στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου U-20 απέναντι στην Πορτογαλία, κάνοντας πολύ κόσμο να ασχοληθεί μαζί του. Αποτελεί έναν δημιουργικό μέσο που «έχει» και το γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί δύο φορές και με την Εθνική ανδρών.

Ρικάρντο Ροντρίγκες
Ο ίδιος έχει δηλώσει θαυμαστής της Μπαρτσελόνα και έχει τονίσει ότι το είδωλό του είναι ο Πουγιόλ και οι Καταλανοί φέρονται να παρακολουθούν στενά την περίπτωσή του. Ο Ελβετός με ρίζες από τη Χιλή αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ και προσέλκυσε τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου το 2009, όταν κατέκτησε με την Εθνική της χώρας του το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών. Ανήκει στη Ζυρίχη και το όνομά του έχει ακουστεί για αρκετές ομάδες της Γερμανίας.

Γκιγιέρμε Σιγκέιρα
Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο, συνιστά οικονομική και αξιόπιστη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Η εξαιρετική φυσική του κατάσταση και τα ασταμάτητα ανεβοκατεβάσματα στην αριστερή πλευρά, τον έχουν κάνει βασικό στέλεχος της Γρανάδα, την οποία οδήγησε πέρσι στην άνοδο ως δανεικός από την Ουντινέζε και φέτος υπέγραψε μαζί της τετραετές συμβόλαιο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki