Ο “χάρτης” της πορνείας στην Αθήνα !


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τη δημόσια υγεία που διαβίβασε στη βουλή, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στην Αθήνα κινούνται τουλάχιστον 20 χιλιάδες παράνομες ιερόδουλες και 13-14 χιλιάδες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα trafficking. Eπισήμως έχουν καταγραφεί μόλις χίλιες γυναίκες, νόμιμα εκδιδόμενες.

Η κατάσταση αυτή, έχει, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως αποτέλεσμα να καλπάζει η διάδοση νοσημάτων ενώ την ίδια ώρα οι έλεγχοι του Κέντρου σε γειτονιές της Αθήνας, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες, έδειξαν ότι επανεμφανίζονται νοσήματα που είχαν εκριζωθεί, εμφανίζονται νέα νοσήματα και εξαπλώνονται ραγδαία λοιμώδη νοσήματα με κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών.
Τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι:
HIV λοίμωξη (AIDS), ηπατίτιδα B και C, ελονοσία, φυματίωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως σύφιλη, βλεννόρροια και κονδυλώματα αλλά και δερματικά νοσήματα, όπως ψώρα και φθειρίαση.
Τα αυξανόμενα ποσοστά αποδίδονται τόσο στην αύξηση της ανδρικής και γυναικείας πορνείας (νόμιμης και μη) όσο και στην τεράστια εισροή αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα εισόδου και παραμονής και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη στις χώρες προέλευσης.
«Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε δραματικές αυξήσεις στον επιπολασμό της HIV λοίμωξης στη χώρα μας» επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι νέες μολύνσεις από τον ιό αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (55,5%), αλλά με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ “σκιαγραφεί” και το χάρτη της πορνείας στην Αθήνα:
Στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου-Κολωνού-Πειραιώς-Αγίων Ασωμάτων-Ερμού-Αιόλου έως και τις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής, καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση γυναικών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, που εμπλέκονται στην πορνεία.
Ειδικότερα, στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές και από την άλλη γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται τοξικομανείς νεαρές, οι οποίες χρεώνουν πολύ λίγα χρήματα, τόσα ώστε να εξασφαλίσουν για τη δόση τους. Στην οδό Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι Ελληνίδες.
Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη ζώνη με οίκους ανοχής. Στην Ευριπίδου, καθώς και σε όλο το μήκος της Πατησίων (μέχρι τα άνω Πατήσια) κατά κύριο λόγο εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, περιγράφεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
«Οι πιάτσες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το αθηναϊκό κέντρο. Οι κοπέλες είναι αναρίθμητες, εκδίδονται σε πολύ χαμηλές τιμές, ελάχιστες έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται φυλακισμένες από τους προστάτες τους» αναφέρεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ «αφιερώνει» και ειδικό κεφάλαιο για την ανδρική πορνεία, που έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση της στην Αθήνα:
Αναφέρονται ως στέκια οι πλατείες Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βικτωρίας, ένα τμήμα της οδού Πειραιώς και ορισμένα σημεία της Λ. Συγγρού, όπου συχνάζουν κυρίως τραβεστί ενώ ως κλειστός χώρος, όπου η ανδρική πορνεία μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο οργανωμένη, αναφέρεται η ανδρική σάουνα στην περιοχή της Ομόνοιας, χωρίς όμως να αποτελεί αποκλειστικά χώρο πορνείας.
Η αξιολόγηση των ομάδων εργασίας ου ΚΕΕΛΠΝΟ διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με την πορεία υλοποίησης προγραμματικής σύμβασης του υπουργείου και του δήμου Αθηναίων.lifo.gr

1 σχόλιο:

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki