Της πήραν το παιδί επειδή έκλεψε ένα σάντουιτς...


Η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο δική μας «τύχη». Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Και ακόμη και σε χώρες θεωρητικά ισχυρές και απρόσβλητες από τα ζόρια, τα πράγματα είναι τραγικά. 
Στις ΗΠΑ, η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών ανοίγει δραματικά. Την ώρα που τα κεφάλια της Ουόλ Στριτ κονομάνε εκατομμύρια δολάρια,ο απλός κόσμος κυριολεκτικά πεινάει.


Μια ιστορία που ήρθε πρόσφατα στο φως στη Χαβάη, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.
Η Νικόλ Λεζίνσκι από τη Χονολουλού πήγε με τον άντρα της και την 2 ετών κόρη της σε μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Το πορτοφόλι τους ήταν σχεδόν άδειο και απλά αγόρασαν τα απαραίτητα, κυρίως για τη μικρή. Η μάνα του παιδιού κάποια στιγμή δεν άντεξε την πείνα και πήρε ένα από τα έτοιμα προς πώληση σάντουϊτς και το έφαγε. Δεν το πλήρωσε στο ταμείο αλλά την είδαν από τις κάμερες ασφαλείας.

Η γυναίκα κατηγορήθηκε για παράπτωμα αλλά μέχρι να αποσύρει τις καταγγελίες η εταιρεία σούπερ μάρκετ, το παιδί το πήρε η κοινωνική πρόνοια!
Το θέμα ξεκίνησε ένα μεγάλο ντιμπέϊτ στη χώρα και έγινε και τηλεοπτική εκπομπή. Η μία πλευρά υποστήριζε ότι δεν μπορείς να τρως κάτι χωρίς να το πληρώσεις και η αστυνομία έκανε απλά τη δουλειά της όταν συνέλαβε την Λεζίνσκι.

Η άλλη πλευρά έλεγε πως είναι γενικά αποδεκτό να «τσιμπάς» κάτι την ώρα που ψωνίζεις και πως οι αρχές υπερέβαλλαν για «παραδειγματισμό».
Στην πραγματικότητα, είναι πολλοί οι καταναλωτές που την ώρα που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ θα φάνε κάτι ή θα πιουν ένα μπουκάλι νερό. Το θέμα είναι αν και πόσοι το πηγαίνουν στο ταμείο μετά για να το πληρώσουν. Ή, κυρίως, αν μπορούν πλέον να το πληρώσουν…



a-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki