Δολοφονικές ιστορίες σε σχολεία ( Videos )



Από το Λύκειο Columbine στο μακελειό του Βίνεντεν.

Πέντε επιθέσεις σε σχολικά κτίρια που συγκλόνισαν τον κόσμο (Vid+Pics)
Με αφορμή το περιστατικό στο λύκειο του Αμαρουσίου το NEWS 247 θυμάται επιθέσεις σε σχολεία διεθνώς που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη και προκάλεσαν την φρίκη και τον αποτροπιασμό.
1.Σφαγή στο λύκειο Columbine
Στις 20 Απριλίου του 1999, οι δύο νεαροί μαθητές Eric Harris και Dylan Klebold πέρασαν τις πύλες του λυκείου Columbine στο Κολοράντο σπέρνοντας τον πανικό. Οι δύο νέοι σχεδίαζαν να προκαλέσουν έκρηξη στο σχολείο με αυτοσχέδιες βόμβες που δεν εξερράγησαν ποτέ.
 
Τότε τον λόγο πήραν τα όπλα και με ημιαυτόματες καραμπίνες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως οδηγώντας στον θάνατο 12 μαθητές και ένα δάσκαλο. Παράλληλα τραυματίστηκαν ακόμα 24 άτομα.
 
Οι μαθητές έπειτα αυτοκτόνησαν αποχαιρετώντας και ζητώντας συγνώμη στις οικογένειες και στους φίλους τους σε ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε 20 λεπτά ακριβώς πριν την επίθεση.
 
2.Το μακελειό στο Βίνεντεν
Ήταν στις 11 Μαρτίου του 2009, όταν ένας 17χρονος μαθητής φορώντας στρατιωτική εξάρτυση εισέβαλε στο λύκειο Βινεντέν στην Βάδη- Βυρτεμβέργη της Γερμανίας και σκόρπισε τον θάνατο.
 
Τουλάχιστον 16 νεκροί, ανάμεσά τους εννέα μαθητές, τρεις εκπαιδευτικοί και τρεις περαστικοί αποτελούν τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων που βρέθηκαν στο στόχαστρο του νέου.
Ο δράστης που είχε προαναγγείλει την πράξη του στο διαδίκτυο, σκοτώθηκε κι αυτός ύστερα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.
 
"Είναι μία ημέρα θλίψης για όλη τη Γερμανία" δήλωνε τότε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.
 
3. Σκότωσε παιδιά για μια κοπέλα
Στις 23 Μαρτίου του 2010 διάλεξε ο Zheng Minsheng για να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου οκτώ μαθητές δημοτικού σχολείου στο Νανπίνγκ της Κίνας.
Ο ένοπλος περίμενε τα τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια στις πύλες του σχολείου, όπου και τους επιτέθηκε. Παράλληλα, τραυμάτισε άλλους πέντε ενήλικες στην επαρχία της νοτιοανατολικής Κίνας Φουτζιάν.
 
Ο Zheng οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου ομολόγησε την ενοχή του και παραδέχτηκε ότι αίτιο της επίθεσή του ήταν η απόρριψη του από μία κοπέλα.  Εκτελέστηκε δια πυροβολισμού στις 28 Απριλίου του 2010.
4. Φονικό στην Φιλανδία
Στην περιοχή Kauhajoki της Φιλανδίας ο 22χρονος Matti Juhani Saari πέρασε οπλισμένος με ημιαυτόματο πιστόλι στο κτίριο του σχολείου, όπου τραυμάτισε θανάσιμα εννέα μαθητές μέσα στην αίθουσα μαθημάτων.
 
Στην συνέχεια περιέλουσε την τάξη με εύφλεκτο υγρό, μάλλον πετρέλαιο και έπειτα ο χώρος παραδόθηκε στις φλόγες. Ο ίδιος αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο που στέρησε την ζωή των θυμάτων του.
 
Κίνητρό του ήταν η απέχθεια του προς το ανθρώπινο είδος. "Μισώ την ανθρώπινη φυλή", έγραψε σε δύο μικρά σημειώματα που βρέθηκαν στον κοιτώνα του στο σχολείο.
5. Επίθεση σε νηπιαγωγείο του Βελγίου
Σε νηπιακό σταθμό των Βρυξελλών κατάφερε να εισέλθει ο 22χρονος άντρας αγνώστων στοιχείων στις 23 Ιανουαρίου του 2011. Ο δράστης που είχε φτάσει σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε δύο βρέφη, ηλικίας 6 και 9 μηνών και ακόμα μία 54χρονη νοσοκόμα.
 
Ο άντρας προσέγγισε τον παιδικό σταθμό με ποδήλατο, ενώ είχε βάψει το πρόσωπό του με άσπρα και μαύρα χρώματα. Κατάφερε να διαφύγει με τον ίδιο τρόπο από τον σταθμό μέχρι που συνελήφθη από αστυνομικούς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki