Αθάνατα τραγούδια...Αυθεντικά και δαισκευές ( Video )



Πολλές διασκευές πλάκωσαν τελευταία.

Από τη μία ο Tony Bennett και τα ντουέτα του, από την άλλη οι Scorpions και φυσικά το tribute album στο Achtung Baby των U2. Με αφορμή τα παραπάνω, το cosmo.gr σημειώνει 11 διασκευές που αν δεν τις έχετε ακούσει, αξίζουν την προσοχή σας.
Lily Allen – Straight To Hell
H Lily Allen, με την βελούδινη φωνή της, δίνει μία πιο παιχνιδιάρικη ερμηνεία σε αυτό το σπουδαίο τραγούδι των Clash. Έγινε το 2009 στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού δίσκου, War Child Presents Heroes και μάλιστα με την επίβλεψη του Mick Jones. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Allen είναι βαφτιστήρα του μακαρίτη, Joe Strummer.
 
Και το αυθεντικό…
 

Faith No More – War Pigs
H διασκευή στους Black Sabbath συμπεριλαμβάνεται στο tracklist του The Real Thing και ίσως είναι ακόμα ένας λόγος που αυτός ο δίσκος θεωρείται κλασικός. Δεν έκαναν κάτι ριζοσπαστικό, θα λέγαμε πως είναι η ίδια εκτέλεση με πιο φρέσκια παραγωγή. Ίσως λίγο πιο grunge. Όπως και να χει, το 1989 που το κυκλοφόρησαν, πέτυχαν μία …ανακαίνιση.  
 
Και το αυθεντικό…
 

Rage Against The Machine – Street Fighting Man
Το 2000 οι Rage Against The Machine κυκλοφορούν το Renagedes, ένα καταπληκτικό δίσκο με διασκευές. Και από την στιγμή που επέλεξαν και τους Rolling Stones, δεν προκαλεί καμία εντύπωση που τραγούδησαν το Street Fighting Man, το πλέον πολιτικοποιημένο τραγούδι τους. Ακούγεται δυνατά.
 
Και το αυθεντικό…
 

Mikro – World In My Eyes
Να μην παινέψουμε και το σπίτι μας; Πριν λίγα χρόνια το δραστήριο ελληνικό fan club των Depeche Mode έφτιαξε ένα tribute album με τραγούδια των DM από ελληνικά χέρια και στόματα. Η καλύτερη διασκευή ήταν αυτή των Mikro που πήγαν το κομμάτι ένα elecrtro βήμα πιο πέρα.
 
Και το αυθεντικό…
 

Stone Temple Pilots – Break On Through
Η βραχνή φωνή του Scott Weiland έδωσε μία άλλη διάσταση στο κλασικό αυτό κομμάτι. Μάλιστα είχε και έντονη σχέση με το παρελθόν αφού το ηχογράφησαν παρέα με τον Robby Krieger και τον Ray Manzarek των Doors. Αν ενδιαφέρεστε, συμπεριλήφθηκε σε ένα tribute album των Doors που κυκλοφόρησε το 2000.
 
Και το αυθεντικό…
 

Red Hot Chili Peppers – Havana Affair
Μία θρυλική μπάντα διασκευάζει μία άλλη και το αποτέλεσμα είναι εξίσου εξαιρετικό. Των Peppers έδωσε μία πιο funky διάσταση.
 
Και το αυθεντικό…
 

Pearl Jam – Last Kiss
To 1999 οι Pearl Jam πήραν ένα σχετικά άσημο τραγούδι των 60s, το έφεραν στα μέτρα τους και το αποθέωσαν. Έγινε αγαπημένο των οπαδών τους και που και που το θυμούνται στις συναυλίες τους.
 
Και το αυθεντικό.
 

Gary Jules – Mad World
Ο Gary Jules έχει μία μέτρια καριέρα με εξαίρεση τη διασκευή του στο Mad World που το 2001 του χάρισε αρκετές στιγμές διασημότητας. Έκανε σίγουρα πολύ καλή δουλειά.
 
Και το αυθεντικό
 

Radiohead – Ceremony
Οι Radiohead σε live από το στούντιο αποτίουν φόρο τιμής στους Joy Division. Ναι, ασφαλώς και πρόκειται για single των New Order ωστόσο ήταν το πρώτο τους ύστερα από το θάνατο του Ian Curtis και ουσιαστικά το μόνο που είχε αλλάξει στον ήχο τους ήταν τα φωνητικά. Άλλωστε, ήταν γραμμένο από τον Curtis.
 
Και το αυθεντικό…
 

Dum Dum Girls - There’s A Light Than Never Goes Out
Οι ατίθασες καλιφορνέζες Dum Dum Girls δίνουν μία φασαριόζικη εκδοχή στον ύμνο των Smiths.
 
Και το αυθεντικό…
 

Saint Etienne – Only Love Can Break Your Heart
Με τεράστιο σεβασμό και pop αισθητική, οι Saint Etienne έδωσαν άλλη διάσταση στο τραγούδι του Neil Young.
 
Και το αυθεντικό.
 

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki