Και όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι, η ρήση του Πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, «λεφτά υπάρχουν», δείχνει στις μέρες μας, ότι επαληθεύεται! Μόνο που δυστυχώς τα λεφτά... που υπάρχουν, επαρκούν για να μοιράζονται τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Θα θαυμάζετε ίσως από το πρωί σε πολλά sites, αλλά και πρωινές εκπομπές το γεγονός της επιχορήγησης με επιπλέον χρήματα, των κομμάτων που μας εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο. Σε μια εποχή που ο Πρωθυπουργός ζητάει να καταργηθούν οι «κόκκινες γραμμές», όσον αφορά τις κατώτερες αποζημιώσεις των εργαζομένων για να «σωθεί η χώρα, την ίδια στιγμή οι Εθνοπατέρες μας, φροντίζουν για την ερευνητική και επιμορφωτική τους άνθηση, δίνοντας στα κόμματα τους, μισό περίπου εκατομμύριο επιπλέον.
Την στιγμή που το σύνολο των κατοίκων αυτής της χώρας, στενάζει από την συνεχόμενη αυξημένη φορολογία, τις δραματικές περικοπές στην μισθοδοσία, την μείωση σε επίπεδα ελεημοσύνης στους περισσότερους Έλληνες των συντάξεων, την στιγμή που ομολογουμένως τα περισσότερα νοικοκυριά στην χώρα μας, αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα επιβίωσης, την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτσης (ένας από τους ΣΩΤΗΡΕΣ, που κλήθηκαν να ζώσουν την χώρα) φροντίζει να επιβραβεύσεις τα κόμματα που τον επανέφεραν στο πολιτικό προσκήνιο, δίνοντας επιπρόσθετα χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Απαντώντας εγγράφως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Αυγενάκη, , αναφέρει ότι η χρηματοδότηση που έλαβαν τα κόμματα κατά τα έτη 2010 και 2011 για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς», δηλαδή για τα ινστιτούτα που διαθέτουν, ήταν συνολικά 4.357.140 ευρώ και 4.823.089 ευρώ αντιστοίχως. Δηλαδή για να λειτουργήσουν καλύτερα τα κόμματα και να επιμορφώσουν τα στελέχη τους, για το πώς θα κατεβάσουν ακόμη πιο κάτω τον πάτο του βαρελιού στο οποίο τα ίδια μας έριξαν, χρειάζονται επιβράβευση, χρειάζονται περισσότερα χρήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών δηλαδή, τα κόμματα πήραν τα παρακάτω χρήματα :
ΠΑΣΟΚ: 1.768.724 ευρώ (2010) και 1.941.547 ευρώ (2011)
ΝΔ: 1.344.300 ευρώ (2010) και 1.517.818 ευρώ (2011)
ΚΚΕ: 418.936 ευρώ (2010) και 466.526 ευρώ (2011)
ΛΑΟΣ: 356.412 ευρώ (2010) και 389.063 ευρώ (2011)
ΣΥΡΙΖΑ: 312.866 ευρώ (2010) και 347.366 ευρώ (2011)
Οικολόγοι Πράσινοι (ως κόμμα της Ευρωβουλής): 155.902 ευρώ (2010) και 160.769 ευρώ (2011)
Εάν τώρα συνυπολογίσουμε και τις τακτικές επιχορηγήσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο τα κόμματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2011 τα κόμματα έλαβαν 54.018.624 ευρώ έναντι 48.800.000 ευρώ που έλαβαν το 2010 (διαφορά +5.218.624 ευρώ), ενώ το 2009 είχε εγκριθεί ποσό 68.208.000 ευρώ το οποίο λόγω εκλογών αυξήθηκε σε 85.135.000 ευρώ.
Σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει να σας πως αγαπητοί συνοδοιπόροι, ότι εκτός αυτών των χρημάτων, τα κόμματα (μιας και σε λίγο καιρό ά έχουμε εκλογές), για τις εκλογικές τους ανάγκες, θα χρηματοδοτηθούν με άλλα ποσά. Σε ποιό ύψος βέβαια, είναι λίγο να υπολογισθεί, την παρούσα στιγμή, αφού η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων, ανέρχεται στο ύψος του 0,22% των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, της χρονιάς που διανύουμε (της χρονιάς που γίνονται εκλογές) και μετά από εισήγηση διακομματικής επιτροπής. Δεδομένου λοιπόν του ότι τα έσοδα για το κράτος, προβλέπονται μεγαλύτερα, μετά τα αδυσώπητα μέτρα (βλέπε φορολογία, έκτακτες εισφορές, χαράτσια κλπ), αναλογίζεστε ότι θα πάρουν και άλλα λεφτά. Μάλιστα ο κ. Γιαννίτσης κληθείς να προσδιορίσει το ύψος της εκλογικής επιχορήγησης, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός επί του παρόντος της εκλογικής χρηματοδότησης στις επόμενες εκλογές».
Τόση είναι η αδιαντροπιά τους, τόση η θρασύτητά τους, ώστε ακόμη και ο πρώην τσάρος της οικονομίας, αλλά και σημερινό μέλος της κυβέρνησης, κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, σήμερα το πρωί σε εκπομπή του MEGA, για το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης, απάντησε ότι «Κι εμένα με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυξήθηκε η επιχορήγηση των κομμάτων». Λες και δεν ήταν τσάρος της οικονομίας, λες και δεν είναι μέρος του υπουργικού συμβουλίου, λες και δεν συνηγορεί στις εισηγήσεις και δεν συναποφασίσει με τους άλλους συναδέλφους του υπουργούς. Θρασύτητα δήλωσε άγνοια, περιμένοντας ίσως να ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, για τις υπουργικές αποφάσεις. Εάν πραγματικά συμβαίνει αυτό, ποιος ο ρόλος τους στο υπουργικό συμβούλιου ; Λέτε πράγματι στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει ο Πρωθυπουργός, «να ποιεί η δεξιά και να μην γνωρίζει αριστερά» ;
Με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να σας παραθέσω και την έρευνα γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία, οι Έλληνες, σε ποσοστό περίπου 40% των Ελλήνων σκέφτεται να απέχει από τις επόμενες εκλογές σχολιάζοντας παράλληλα: «Αυτή είναι πάνω από όλα η ατυχία των Ελλήνων: Ότι έχουν να επιλέξουν ακόμη μόνο ανάμεσα στα ίδια παλιά κόμματα, τα οποία είναι φύσει αντίθετα στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις»...
Η Süddeutsche Zeitung μάλιστα δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στο κυρίαρχο πελατειακό σύστημα της χώρας, αναφέροντας στο σχόλιο χαρακτηριστικά: «Οι κυβερνήσεις θεωρούσαν πάντα πιο απλό να ανεβάζουν τους φόρους από το να περιορίσουν τις θέσεις της κομματικής τους πελατείας στον υπερτροφικό κρατικό μηχανισμό, γεγονός που ενέτεινε την ύφεση».
aegeantimes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου