Γλυκιά σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς
Υλικά για 2-4 άτομα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέστε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώστε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάστε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας.
Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου