27 Μαρτίου : «Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι» στη Σκωτία και άλλες χώρες

 Νεαρός Σκωτσέζος εγκαινιάζει σήμερα την «Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι»

Ανθρωποι από 30 χώρες υποστηρίζουν την καθιέρωσή της
O νεαρός φοιτητής Ισπανικής Φιλολογίας από το Εδιμβούργο, Μπλερ Μπόουμαν
 Ενας 21χρονος φοιτητής από (που αλλού;) τη Σκωτία έβαλε στο καλαντάρι των απανταχού Παγκόσμιων Ημερών και μια αντίστοιχη για το εθνικό ποτό της χώρας του: έτσι, πλέον η 27η Μαρτίου κάθε χρόνου θα είναι – ανεπισήμως προς το παρόν, αλλά με ισχυρές πιθανότητες για επίσημη αναγνώριση – η Παγκόσμια Ημέρα Ουίσκι.
Ο φοιτητής Ισπανικής Φιλολογίας από το Εδιμβούργο, Μπλερ Μπόουμαν, που γεννληθηκε στο Εδιμβούργο και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, έχει ανοίξει εδώ και καιρό την σχετική συζήτηση στο διαδίκτυο.
Οπως λέει ο ίδιος, άνθρωποι από σχεδόν 30 χώρες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του, η οποία θα γιορταστεί σήμερα σε πολλά μπαρ του κόσμου, από τον Καναδά και την Αυστραλία μέχρι τη… Ρωσία, χώρα που δεν φημίζεται για την προτίμηση της στο ουίσκι, αφού διαθέτει το δικό της εθνικό ποτό, τη βότκα.
«Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις εορτασμού του ουίσκι σε πάνω από 150 διαφορετικά μέρη του κόσμου, ανάμεσα τους κι ένα μπαρ στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, που θα συνδυάσει τα εγκαίνια του με την ημέρα αυτή», τονίζει ο νεαρός Μπλερ.
«Στόχος μου είναι να πείσω ακόμη περισσότερους ανθρώπους ανα τον κόσμο να ασχοληθούν με το ουίσκι και, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, να τονώσω τον τουρισμό στη Σκοτία», συμπληρώνει ο Μπόουμαν. Και καταλήγει: «παίρνω θάρρος από την ανταπόκριση που είδα όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες, αφού άνθρωποι απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μου έστειλαν μηνύματα θετικής ανταπόκρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki