Γερμανική εταιρεία προσλαμβάνει 4.000 άτομα στη FYROM ! Κάντε αίτηση



Το θέμα της ημέρας από το taxalia
Ναι, σε λίγο καιρό, με τα ατέλειωτα χάλια της Ελλάδας, θα μεταναστεύουμε στη γειτονική FYROM για δουλειά (και στην Αλβανία και στη Βουλγαρία και στην Τουρκία). Έτσι κι αλλιώς, δεν έγινε καμμία "διαρθρωτική αλλαγή", ούτε θα γίνει ποτέ, ούτε θα γίνει κανένα βήμα προς την ανάπτυξη. Οι πολιτικοί μας είναι εγκλωβισμένοι σε μια ατελέσφορη και καταστροφική πολιτική ύφεσης, που θα συνεχιστεί για ..
πολλά χρόνια ακόμη και μάλιστα αυξανόμενη και οι πολίτες αντιδρούν με απαξίωση, σπασμωδικές αντιδράσεις, γιαούρτια και κορώνες για "προδότες". Εν τω μεταξύ κανείς δεν ασχολείται με την πραγματική οικονομία, γιατί αυτή θέλει δουλειά, μέθοδο και οργάνωση.
Πήραμε μια κατηφόρα που δεν έχει σταματημό κι έτσι θα συνεχίσουμε, μέχρι κάποιος πολιτικός να κάνει την έκπληξη και να μπεί στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο που θα έχει μία γραμμή: "καταργούνται οι νόμοι που αρχίζουν από 1,2,3,4,5,6,7,8,9"
Μόνο έτσι θα καταργηθεί η γραφειοκρατία, θα αναπνεύσει η χώρα και θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.
Επειδή οι πολιτικοί (και ο λαός) δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν, ότι όλη η κακοδαιμονία της Ελλάδας, οφείλεται στους αμέτρητους νόμους, που το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν τους κατοίκους αυτής της χώρας να δράσουν,
επειδή κυριαρχεί το "ταξικό μίσος" για την επιχειρηματικότητα,
επειδή κυριαρχεί η ζήλεια προς οτιδήποτε επιτυχημένο λειτουργεί και παράγει,
επειδή το "δημόσιο" είναι δήμιος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι όπου χώνει τη μούρη του, καταστρέφει, αντί να βοηθάει (και  θα συνεχίσει ακριβώς έτσι, για να μη θιγεί το πελατειακό σύστημα)

δεν πρόκειται να σταματήσει ο κατήφορος.
στους New York Times η γελοία ελληνική γραφειοκρατία>>

Στις γειτονικές μας χώρες όμως, γίνονται εργοστάσια, ανοίγουν δουλειές, προσλαμβάνεται κόσμος. Οι επιχειρηματίες έχουν τα μάτια στραμμένα στα εργοστάσια που χτίζονται κι όχι στα ΦΕΚ όπως στην Ελλάδα, που κάποιος ξεκινά να φτιάξει ένα bussiness blan και μέχρι να το ολοκληρώσει, βγαίνουν 300 καινούρια ΦΕΚ με αλλαγές στη φορολογία του. Στο τέλος λέει ένα "άι σιχτίρ" και φεύγει...

Η μεγάλη Γερμανική εταιρεία Dräxlmaier Group, που παράγει μέρη αυτοκινήτων (κονσόλες, χειριστήρια, καλώδια, ηλεκτρικά μέρη, χειριστήρια, τιμόνια, κλπ) για τις BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Bugatti, VW, Jaguar και Cadillac, ανοίγει εργοστάσιο στο Καβαντάρτσι (Kavadarci) της FYROM, μιάμιση ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη !

Σε αυτό, θα προσλάβει 4.000 άτομα, το επόμενο τρίμηνο.
Εδώ http://www.draexlmaier.de/lang_en/Stellenangebote/jobs_macedonia.htm
μπορείτε να δείτε τις ειδικότητες και να υποβάλλετε την αίτησή σας.

Τη σχετική επένδυση υποδέχθηκε με ενθουσιασμό ο Υπουργός Ξένων Επενδύσεων (εμείς έχουμε;) Vele Samak, ο οποίος προέτρεψε τους γείτονές μας, να κάνουν αίτηση πρόληψης στη Γερμανική βιομηχανία.

Νέο εμπορικό κέντρο (mall) κολοσσός στα Σκόπια

Την ίδια ώρα, ένα νέο εμπορικό κέντρο, που δημιουργούν οι Carrefour, Zara και Cineplexx στο κέντρο των Σκοπίων και χτίζει η Αλβανική Balfin, θα δώσει δουλειά σε 2.200 Σκοπιανούς και θα κρατήσει στα Σκόπια, χιλιάδες καταναλωτές, που έρχονται για ψώνια στο Cosmos της Θεσσαλονίκης.
Άλλωστε το Skopje City Mall, είναι σχεδόν ολόιδιο με το δικό μας Mediterranean Cosmos.

Καταλαβαίνετε λοιπόν προς τα πού πάει το πράγμα στη Μακεδονία μας, ε;

Σ.Γ.taxalia.blogspot.com, 23-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Earn Money!!!

Αναζήτηση σε ολόκληρο το ίντερνετ

Custom Search

dealaki

Χτυπήστε ένα like στο dealaki